Campus ålesund foto ntnu ålesund
POPULÆRE: NTNU i Ålesund er fortsatt et populært valg blant søkere til høyere utdanning. Foto: NTNU Ålesund
Nytt

Nedgang for NTNU fra toppåret

Shipping management og nautikk har størst pågang fra årets søkere som vil til Ålesund.

Marius Rosbach
24.04.2023

1618 søkere som hadde et studium ved NTNU i Ålesund som sitt førstevalg til høyere utdanning i 2023, ifølge tall fra Samordna Opptak.

Det er en nedgang på 10,4 prosent fra toppåret i fjor, men likevel høyt sammenlignet med tidligere år.

I Ålesund er det spesielt stor interesse for de to bachelorstudiene Shipping management og Nautikk, med henholdsvis 7,2 og 6,8 søkere til hver studieplass. Det gjør at studiene er inne på 10 på-topp-lista over de mest populære studiene på NTNU.

Medisin på 3. plass
Medisinstudiet som var nytt i fjor, kommer på tredjeplass med 3,9 søkere per plass. Også biomarin innovasjon, økonomisk-administrative retninger og biologiske fag er populære studievalg.

Blant ingeniørutdanningene har automatisering og intelligente systemer og skipsdesign god økning i antall søkere, sammenlignet med fjoråret.

NTNU i Ålesund følger den nasjonale trenden med nedgang i søkertall til helsefagene.

- Samspillet er avgjørende
I en pressemelding uttaler viserektor Anne-Lise Sagen Major at hun er fornøyd med at Ålesund fortsatt er et populært valg blant søkerne.

- I Ålesund er vi i tett dialog med både næringslivet og samarbeidspartnere i det offentlige. Dette samspillet er avgjørende når vi skal fortsette bygge et sterkt og ledende kompetansemiljø, og utvikle studiebyen Ålesund videre

Totalt var det 662 plasser via Samordna Opptak ved NTNU i Ålesund i år. Til sammen er det rundt 1100 nye studenter som starter et studium i august.

Publisert: 24.04.2023 12:55

Sist oppdatert: 24.04.2023 12:59

Mer om