Hjarni foto Ungt Entreprenørskap
TIL TOPPS: GIKK VIDERE: Maximilian Gunnarsson, Einar I. Torvik Totland og Petter Brathaug Olsen i studentbedriften Hjárni fra NTNU Ålesund. Foto: Ungt Entreprenørskap
Nytt

Norges beste studentbedrift

Hjárni fra Ålesund til topps.

09.06.2021

Ideen om hvordan garving av skinn kan gjøres med mindre kjemikaliebruk brakte studentbedriften Hjárni fra NTNU Ålesund helt til topps i årets NM for studentbedrifter.

Hjárni har blant annet trukket lærdom fra sjømatindustrien for å lage et kjemikaliefritt garvemiddel.

- Å få bekreftet at andre ser potensialet, mulighetene og omfanget av dette er fantastisk! Vi er klare til å satse videre, sier daglig leder i Hjárni SB, Einar Totland i en pressemelding.

Hjárni SB er etablerte av studentene Einar Totland, Maximillian Gunnarson og Petter Olsen. Einar og Maximillian studerer Markedsføring Innovasjon og ledelse, mens Petter studerer Biomarin Innovasjon ved NTNU Ålesund.

Juryen mener at Hjárni demonstrerer høy gjennomføringsevne, viser til dokumenterte behov i markedet og har koblet til seg sterke mentorer og samarbeidspartnere som bidrar positivt til produktet og til å redusere risiko. Forretningsideen har høy innovasjonsgrad, de kan vise til et godt kunnskapsgrunnlag som støtter opp under innovasjonen, og teamet tar sikte på å transformere en bransje som i dag er veldig forurensende. I tillegg demonstrerer teamet en pragmatisk forståelse for verdikjeden. Dersom de lykkes, mener juryen dette vil ha et enormt kommersielt potensial, heter det i pressemeldingen.

NM for Studentbedrifter er en konkurransen i regi av Ungt Entrerprenørskap, som arbeider for å stimulere til gründerskap og å lære studenter og elever hvordan starte og drive bedrifter.

Hjárnii ble også kåret til best HR-bedrift og fikk prisen for beste sosiale entreprenør.

I juli skal Hjárni delta i EM for studentbedrifter.

I går gikk ungdomsbedriften Marival fra Molde til topps i den europesiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" , for elever i videregående skoler.

Med Marival sitt produkt skal fiskebåter og fiskere kunne lokalisere tapt fiskeutstyr ved at produktet kobles opp til ekkoloddet som allerede finnes i fiskebåtene.

Publisert: 09.06.2021 18:46

Sist oppdatert: 09.06.2021 19:06