Christian pritchard nortel 11
STERK VEKST: Nortel-sjef Christian Pritchard kan glede seg over at selskapet bare ble slått av Telia når det gjaldt å kapre nye kunder på telemarkedet i løpet av fjoråret. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Nortel blant vinnerne på mobilmarkedet

Bare Telia vokste mer enn utfordreren fra Ålesund.

Marius Rosbach
07.06.2021

Mobilutfordreren Nortel er blant vinnerne i det norske bedriftsmarkedet i 2020. Utfordreren på telemarkedet kapret 12.371 nye brukere i løpet av fjoråret. Det er om lag en dobling fra året før – da selskapet starta opp.

Telia er den suverene vinneren med 23.660 nye brukere, mens Telenor fikk 10.944 nye brukere i løpet av 2020, viser ferske tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Vi er veldig fornøyde med å ha vokst mer enn alle våre konkurrenter til sammen, utenom Telenor
Christian Pritchard

Femte størst i landet
Nortel ble etablert i 2019 og har hovedkontor i Ålesund. Selskapet har satset med mot bedriftsmarkedet og var første ute med å tilby fri databruk til fast pris.

- Dette er gledelig, og viser behovet for nyskapende utfordrere i det norske mobilmarkedet for bedrifter. Vi er veldig fornøyde med å ha vokst mer enn alle våre konkurrenter til sammen, utenom Telenor, sier Nortel-sjef Christian Pritchard i ei pressemelding.

Nortel sin rapport fra første kvartal i år, viste at veksten har fortsatt utover i 2021. I løpet av første kvartal økte Nortel tallet på brukere med 38 prosent til rundt 16.600 sim-kort.

Tallene gjør Nortel til den femte største aktøren i bedriftsmarkedet.

Sikter mot 100 mill. i løpet av året
Nortel har inngått viktige partnerskapsavtaler i år, blant annet en treårig samarbeidsavtale med Mobit, som er Norges største forhandlerkjede innen mobil og IT for bedrifter.

- Vårt mål er å nå så mange som mulig av norske små og mellomstore bedrifter med konkurransedyktige tilbud på både mobil- og nettjenester. Mobits 120 forhandlere blir viktige når vi skal fortsette å ta markedsandeler, sier Pritchard.

Selskapet har et mål om å nå 100 millioner i omsetning i løpet av året.

Publisert: 07.06.2021 10:33

Sist oppdatert: 07.06.2021 10:39

Mer om