Novela inn i PE Bjoerdal
NY INVESTOR: Medeigar og dagleg leiar Bjørn Meek har nesten dobla arbeidstokken i P E Bjørdal i løpet av dei to siste åra. 
Nytt

Novela inn i PE Bjørdal

Får eigardel på 36 prosent.

20.08.2020
Novela Kapital går inn på eigarsida i Ørsta-bedrifta PE Bjørdal. Det opplyser partane i ei pressemelding, som først blei omtala av .
Avtalen gjer at investeringsfondet vil eige 36 prosent i den meir enn 100 år gamle bedrifta.

Har kraftig vekst

PE Bjørdal har hovudkontor i Hovdebygda og avdeling i Ålesund. I 2019 omsette selskapet for 109 millionar og hadde 50 tilsette.
Ørstafirmaet er i vekst, og dagleg leiar Bjørn Meek har nesten dobla arbeidstokken i P E Bjørdal i løpet av dei to siste åra.
– Vi har opplevd betydeleg vekst den siste tida. Med Novela som ny investor i selskapet har vi fått på plass siste brikke i strategien vi la for selskapet i 2017. Novela Kaptial og temaet i Donverto tilfører oss ein unik og god samansetning av industriell og finansiell kompetanse. Dette vil vere med på å styrke vår posisjon i marknaden og saman gjere oss rusta til ytterlegare vekst, uttaler styreleiar Jan Søvik i PE Bjørdal i pressemeldinga.
NETT NO omtala tidlegare i år planane for eit nybygg.

Les også

:

Satsa på havrelaterte næringar

Novela Kapital satsar på mellomstore bedrifter i havrelaterte bransjar.
Cristan Valderhaug som leiar avdelinga for forvaltning seier dei ser «stort potensial for løysingane dei leverar innan fiskeri og havbruk».
Novela vart oppretta i 2019 og vert forvalta av det ålesundsbaserte rådgjevingsselskapet Converto. Tidlegare i år blei det kjent at i eitt selskap.

Publisert: 20.08.2020 13:02

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:01