Deep Cygnus foto volstad maritime
FÅR BATTERIPAKKE: Konstruksjonskipet Deep Cygnus skal ut på ny kontrakt tidlig i 2024, med batteripakke ombord. Foto: Volstad Maritime
Nytt

Ny batterikontrakt for Hav Group

Det siste halve året har Volstad Maritime bestilt batteripakker til fire av sine konstruksjonsskip.

03.01.2023

Det er Hav Group-selskapet Norwegian Electric Systems (NES), som har fått alle fire oppdragene.

Fra før har Volstad Maritime bestilt batteripakker til Volantis, Grand Canyon II og Grand Canyon III. I dag melder Hav Group og Volstad Maritime at også konstruksjonsskipet Deep Cygnus skal utrustes med batteripakke og kontrollsystem for batterilading. Som på Volantis skal batteriene plassers under dekk i eget rom.

Batteripakker på skip gjør det mulig å kombinere batteri- og fossilt drivstoff som energikilder, slik at bruken av fossilt drivstoff reduseres.

Les børsmelding her

Utstyret skal etter planen leveres i fjerde kvartal 2023. NES har ikke oppgitt verdien på kontrakten, som er registrert som ordreinngang i fjerde kvartal 2022, heter det i pressemeldingen.

Utstyret installeres i forbindelse med en kommende fartøysoppgradering til batteristrøm før fartøyet går på en ny charterkontrakt tidlig i 2024, i følge selskapenes felles pressemelding.

«Deep Cygnus» er et multifunksjonelt 122 meter langt subsea konstruksjonsfartøy som er utstyrt med dynamisk posisjoneringssystem og en 150 tonns hivkompensert kran. De siste årene har «Deep Cygnus» hovedsakelig operert i
Nordsjøen, ifølge pressemeldingen.

Publisert: 03.01.2023 08:44

Sist oppdatert: 03.01.2023 08:46

Mer om