Kariann Bigseth innkjøpsjef kommuneadvokat Kristin Otterlei Ålesund Foto Ogne
NY KONKURRANSE: Ålesund kommune vil ikke gå videre i retten etter å ha tapt første runde mot grossisteselskapet H I Giørtz, forteller innkjøpssjef Kariann Bigset (t.v) og kommuneadvokat Kristin Otterlei. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Ny konkurranse om millionoppdrag

Ålesund kommune tapte i retten. Lyser ut konkurranse om matvarelevering på nytt.

31.05.2022

- Vi kommer til å ta tingrettens kjennelse til etterretning, sier innkjøpssjef Kariann Bigseth i Ålesund kommune.

Grossistselskapet HI Giørtz krevde at tildelingen av en fireårig kontrakt på tilsammen 120 millioner kroner til konkurrenten Servicegrossisten ble stoppet inntil videre, og fikk medhold i kravet tingretten.

Ålesund kommune hadde utelukket H I Giørtz fra konkurransen fordi kommunen mente grossistselskapet ikke innfridde vilkårene. H I Giørtz ville gå til sak for å få avgjort om Ålesund kommune brøt regelverket da selskapet ble utelukket fra konkurransen. Med kjennelsen fra tingretten denne uke fikk H I Giørtz stoppet tildelingen og fikk tid til å ta striden for retten.

Ikke rettsak
Nå ønsker kommunen ingen rettsak.

Kommunen kommer til å avlyse konkurransen og lyse ut oppdraget på nytt, sier Bigseth til NETT NO.

I dag er det Servicegrosisstene som har oppdraget, og Ålesund kommune komme til å be om at dagens kontrakt blir forlenget til en ny konkurranse har avgjort hvem som skal ha oppdraget i en ny fireårsperiode.

Var innenfor
HI Giørtz hadde tilbudet flere såkalte økonomiprodukter - også forkortet til EMV - i sitt tilbud. Det er varer som for eksempel er produsert med butikkjedene sine egne merker, til forskjell fra produsentbedriftenes egne merkevarer.

Det mente kommunen var i strid med anbudsvilkårene, men det var retten uenig i.

Kontrakten omfatter 14 kommuner, institusjonen Muritunet i Valdal og fylkeskommunale virksomheter sør for Romsdalsfjorden.

Publisert: 31.05.2022 11:10

Sist oppdatert: 31.05.2022 11:20

Mer om