VARD OSC Vs for Norwind Offshore 1 001
NORWIND: Ålesund-selskapet Norwind Offshore bestiller skip hos Vard for 1,4 milliarder kroner. Skisse: Vard design
Nytt

Bestiller Vard-skip for 1,4 milliarder

Det nye Ålesund-selskapet med minst to nybygg hos Vard - og bygger om PSV ved Brattvåg-verftet.

04.10.2021

Det nye Ålesund-baserte Norwind Offshore har bestilt skip hos Vard for 1,4 milliarder kroner. Det kan bli mer ettersom havvindselskapet har opsjon på ytterligere to skip hos Vard.

Det opplyser Vard i en pressemelding mandag.

Det er Ålesund-selskapet Vard Design som har designet de nye spesialskipene til offshore vind.

Dette blir skip som er 85 meter lange, 19,5 meter breie med høydejusterbare gangveier fra skipet til vindmøllene.

Skipene vil bli tilrettelagt for batteridrift. Om bord blir det plass for 87 personer, med mulighet til å øke til 120 personer.

Bygger om PSV
Det aller første skipet til det nye rederiet skal være klart allerede i andre kvartal neste år. Dette er ikke et nybygg, men en PSV som skal ombygges ved Vard Brattvaag. Skipet har vært i operasjon i Asia og Australia, og skal ved Vard Brattvaag gjennom en omfattende ombygging og konvertering til et offshore vindfartøy.

De to nybyggene skal leveres i 2. kvartal 2023 og 3. kvartal 2024. Begge skal utrustes ved Vard i Norge, men det første skroget skal bygges ved Braila-verftet i Romania, det andre ved Vard Vung Tau i Vietnam.

Viktig for hele klyngen
Fredrik Mordal Hessen, direktør for Offshore og spesialfartøy hos Vard, sier i pressemeldingen at det er avgjørende for innovasjonstyrke og for utviklingen av den maritime klyngen å ha lokale skipseiere.

- Derfor er dette en særlig viktig kontrakt for hele den maritime klyngen i regionen.

- Vi ser fram til å fortsette samarbeidet, og for å bidra med utviklingen av den maritime industrien for fremtiden, sammen med mange gode kunder og partnere.

De to nybyggene er av Vard 4 19 design. Skipene vil bli utstyrt med Vard Electro’s SeaQ Integrated Bridge System. For kontroll og overvåking blir skipene utstyrt med Vard Electro’s SeaQ Integrated Alarm System (IAS), Power Management System (PMS), and Energy Management System (EMS).

Publisert: 04.10.2021 09:37

Sist oppdatert: 04.10.2021 23:21

Mer om