Naeringsforeningen vil ha flere bransjeforeninger
SAMLER BRANSJER: Laila Gjerdsbakk (t.v.) er prosjektleder for Bransjegruppe Havbruk i Næringsforening. Snart kommer flere bransjeforinger og nettverk i regi av Næringsforeningen, sier administrerende direktør Bente Lund Jacobsen. Rådgiver Benedicte Hurlen (t.h.) har ansvaret for Næringsforeningens nettverk for unge ledere.
Nytt

Næringsforeningen vil ha flere bransjeforeninger

130 ansatte og eiere i bedrifter som arbeider i og inn mot oppdrettsbransjen er samlet til sin første sommerfest i dag. Næringsforeningen vil etablere slike foreninger for flere bransjer.

08.06.2018
Administrerende direktør Bente Lund Jacobsen i Næringsforeningen - Ålesundsregionen sier foreningen jobber med konkrete planer for etablering av to nye bransjeforeninger, i tillegg til Bransjeforening Havbruk, som ble etablert i fjor høst.

Lund Jacobsen vil foreløpig ikke gå ut med hvilke bransjer det jobbes med, men regner med at den første av de to blir etablerte allerede i høst.

Skaper innovasjon

- Næringsforeningen har planer om å etablere flere slike nettverk fremover. Vi tror det er et skrikende behov for bransjeforeninger i forskjellige bransjer, sier Lund Jacobsen.
Hun mener møteplasser gir positive ringvirkninger.
- Det kommer veldig mye god innovasjon ut av bedrifter møtes og snakker sammer, sier hun.

44 medlemmer

Bransjeforening Havbruk samler alle typer bedriftere knyttet til oppdrettsnæringen, blant dem oppdretterne selv, utstyrsleverandører, fiskehelseselskaper, brønnbåtrederier, eksportselskaper og forskningsinstitusjoner.
Pr. i dag har bransjeforening Havbruk 44 medlemsbedrifter.
Etableringen skjedde i oktober i fjor og foreningen har hatt én samling før dagens kombinerte faglige møte og sommerfest på Øygårdshamna på Giske.

Mange jobber

Utstyr- og tjenesteleverandører til oppdrett- og fiskerinæringen er en stor arbeidsgiver på Nordvestlandet.
På Sunnmøre er det snakk om nesten 2400 personer, som utgjør 4,8 prosent av alle sysselsatte. I Nordfjord har 400 personar arbeidet sitt hos tjeneste- og utstyrsleverandører til fiske- og havbruksnæringa. Det tilsvarer 3,8 prosent av alle sysselsatte.
Både i antall arbeidsplasser og i andel av den totale arbeidsstyrken er Nordvestlandet tyngdepunktet for bedrifter som leverer utstyr og tjenester til fiske- og oppdrettsnæringen. Det viser en kartlegging som forskingsstiftinga Iris ved Universitetet i Stavanger gjorde på oppdrag for Vestlandsrådet i 2017.

Publisert: 08.06.2018 18:05

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:22