NTB Yad NX4 X2 P Xc
MISNØYE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) må tole kritikk frå næringslivet for handteringa av skattepolitikken. Foto: Terje Bendiksby / NTB / NPK
Nytt

Næringslivs-misnøye med regjeringa

Åtte av ti bedrifter er misfornøgde med politikken til regjeringa, ifølgje NHO, Finans Norge, Virke og Norges Rederiforbund.

21.11.2022

NPK-NTB: Dei fire organisasjonane har spurt medlemsbedriftene sine korleis politikken til regjeringa påverkar dei, og kva dei synest om politikken.

83 prosent av bedriftene meiner regjeringa fører ein politikk som i svært liten eller liten grad tek omsyn til behova deira. 78 prosent er svært eller ganske misfornøgde med skatte- og avgiftspolitikken til regjeringa, medan 3 prosent er fornøgde.

Vurdere kutt i Noreg
31 prosent av norske bedriftseigarar seier dei vurderer å byggje ned verksemd og aktivitet i Noreg som følgje av politikken til regjeringa. Sju av ti forventar redusert driftsresultat, og fem av ti ventar reduksjon i talet på årsverk som følgje av forslaget til statsbudsjett som regjeringa la fram i oktober.

Leiarane Harald Solberg i Norges Rederiforbund, Idar Kreutzer i Finans Norge, Mille Haslund Mellbye i Virke, og Ole Erik Almlid i NHO er kritiske til måten regjeringa har handtert skatteaukane på. Vanlegvis plar store endringar, særleg rundt skattepolitikken, å vere breitt forankra i næringslivet og eit resultat av god dialog, skriv dei fire.

Brått og utan utgreiing
– Vi reagerer derfor særleg på at dei massive skatteaukane i forslaget til statsbudsjett kjem brått på og utan utgreiing. Ramma partar har ikkje vorte spurde før nytt regelverk er lagt fram, og det er uklart om endringane er mellombelse eller permanente.

2.361 medlemsbedrifter i Virke, Finans Norge, Norges Rederiforbund og NHO har delteke i ei undersøking som er gjennomført av Opinion i perioden 1.–7. november.

Publisert: 21.11.2022 12:44

Sist oppdatert: 21.11.2022 12:44