Team Ocean Visioneering foto Ocean visionering
12 I SVING: Ledergruppen i Ocean Visioneering: VR/3D/Naval Architect, Brita Erica Duwe, kreativ direktør, Marco Mintchev, daglig leder/CVO, Unni Grebstad, sjefsutvikle, Atanas Stanulov og styreleder Vibeke Hanssen. Selskapet har fem fast ansatte, fire prosjektansatte og tre innleide eksperter til å utvikle den nye plattformen for virtuell kommunikasjon. Foto: Huy Minh Vu
Nytt

Ocean Visioneering verdsatt til 22 millioner

Teknologiselskap i Ålesund får tre nye eiere.

03.11.2021

Det er investeringselskapene Salmoserve og Fjárfestingafélagið Fjörður og oppdrettselskapet Global som blir nye medeiere. Kapitalutvidelsen i Ocean Visioneering verdsetter selskapet til 22 millioner kroner.

Ocean Visioneering er spunnet ut av kommunikasjonsselskapet Doxacom i Ålesund og utvikler løsninger som gjør det råd å møtes, besøke eller se på produkter, blant annet gjennom virtuelle briller.

I fjor kom Astrid Strand inn på eiersiden. Når har selskapet gjennomført en ny kapitalutvidelse, der Sjømatselskapene Salmoserve AS, Global AS, og Fjárfestingafélagið Fjörður, sammen med Astrid Strand og grunnleggerne i selskapet går inn med fem millioner kroner. Kapitalutvidelsen verdsetter selskapet til 22 millioner kroner (medregnet emisjonsbeløpet) ifølge daglig leder og medeier Unni Grebstad.

I tillegg får selskapet fire millioner kroner i innvoasjonstilskudd fra Innovasjon Norge, skriver Ocean Visioneering i en pressemelding.

Utvikler nytt program
Pengene skal finansiere utviklingen av en plattform for messer, nettverksbygging og markedsføring der det blir mulig å møtes ved spillteknologi, 3D-programmer og virtuelle briller.

- Spillteknologi som ved bruk av avatarer i 3D og VR gjør at vi kan møtes inne i 3D-modeller eksisterer allerede i dag, og det er bare et spørsmål om tid før dette virkelig tar av. Spillindustrien har også flere spennende forretningsmodeller som muliggjør skalering i helt andre dimensjoner enn hva vi er vant til, sier Grebstad i pressemeldingen.

Etter kapitalutvidelsen eier medgrunnleggernes selskaper Doxa Holding (Unni Grebstad og Øyvind Michael Olsen) og 4 Hjerter (Vibeke Hanssen og Ivar Morten Normark) 26,55 prosent hver i Ocean Visioneering.

Publisert: 03.11.2021 19:40

Sist oppdatert: 04.11.2021 08:57