Ann helen svinø bro 11
PERMITTERTE: Den siste innstrammingen i smitteverntiltakene og manglende avklaring om lønnstøtteordning gjorde at Bro- og Bryt-sjef Ann-Helen Svinø stengte dørene og permitterte alle ansatte. Arkivfoto: Marius Rosbach.
Nytt

Permitteringene skyter i været

Over 500 i Møre og Romsdal har fått permitteringsvarsel i desember.

17.12.2021

Det er økt koronasmitte og innstramminger og innstrammingen i smitteverntiltakene tom er årsaken til at antall permitterte skyter i været. NAV venter at det kan blir enda flere som blir permittert.

– Statistikken vi publiserer i dag fanger ikke opp endringer i arbeidsmarkedet som har skjedd den siste uken. Flere virksomheter venter nok også å gjøre noe i påvente av den varslede lønnstilskuddsordningen. Vi ser likevel i systemene våre at det til nå i desember allerede er kommet inn varsler om permitteringer av over 500 personer i Møre og Romsdal, sier Stein Veland, direktør for NAV Møre og Romsdal i en pressemelding.

De hardest rammede får smellen
Det er næringene som tidligere har vært hardest rammet av pandemien som får smellen denne gangen også:

– Økt smitte i samfunnet og de nasjonale innstramningene kommer til å gi konsekvenser for arbeidsmarkedet i Møre og Romsdal. De som merker innstrammingene i første omgang er virksomheter i sektorene hotell, restaurant, reiseliv og kultur. Dette er også næringer som tidligere er hardt rammet av pandemien, sier Veland.

2717 av de registrerte arbeidssøkerne i Møre og Romsdal er helt ledige. Det tilsvarer to prosent av arbeidsstyrken. 1724 er delvis ledige (1,2
prosent) og 640 er på tiltak, som utgjør 0,5 prosent av arbeidsstyrken, ifølge desemberstatistikken fra NAV.

Publisert: 17.12.2021 10:48

Sist oppdatert: 17.12.2021 10:52

Mer om