BKS Sunde Foto Eqva 11
KVINNHERAD: BKS har sitt hovedsete på Sunde i Kvinnherad i Sunnhordland. Det meste av arbeidet vil bli gjort ved verkstedet her. Foto: Eqva
Nytt

Rekordavtale for Eqva-selskap

Verdi på rundt 160 millioner kroner.

Marius Rosbach
13.02.2023

Eqva-selskapet BKS har signert sin største kontrakt noensinne med prefabrikasjon og installasjonsarbeider på Bolidens avanserte sinkfabrikk i Vestland, ifølge en børsmelding.

Kontrakten er en rammeavtale med verdi på rundt 160 millioner kroner. Leveransen inngår i Bolidens utvidelse av deres anlegg i Odda.

Tredje store Boliden-avtale
Omsetningen vil komme i regnskapene for 2023 og første halvår 2024, og innebærer mer enn en dobling av ordrereserven i forretningsområdet «products, solutions & renewables» for konsernet med hovedkontor i Fosnavåg.

Dette er den tredje store kontrakten for BKS med Boliden Odda.

– Vi er meget stolte over den posisjonen og erfaringen som Eqva og BKS har opparbeidet på dette feltet, ikke minst som følge av tidligere kontrakter med foroverlente og krevende kunder, uttaler Erik Høyvik, konsernsjef i Eqva i meldinga.

Trengs 60 årsverk til jobben
BKS har sitt hovedsete på Sunde i Sunnhordland. Arbeidet som skal utføres er beregnet til 60 årsverk og det meste skal gjøres ved verkstedet på Sunde, ikke langt fra Boliden Odda.

Boliden skal nesten doble sinkproduksjonen ved anlegget samtidig som karbondioksidintensiteten skal reduseres med 15 prosent. I tillegg blir prosessene modernisert ved at de blir mer digitalisert og automatisert.

Publisert: 13.02.2023 15:29

Sist oppdatert: 13.02.2023 16:39

Mer om