Rostein over milliarden
GIR ARBEID: Fire av 12 større kontrakter ved norske skipsverft i år er inngått med brønnbåtreiarlag. Brønnbåtreiarlaget Rostein er største aksjonær i Larsnes. Mek Verksted.
Nytt

Rostein over milliarden

Brønnbåtrederiet Rostein passerte en milliard kroner i driftsinntekter i fjor og satt igjen med 238 millioner i overskudd.

14.09.2020
Brønnbåtbransjen har hatt flere superlønnsomme år på rad, og viseadminstrerende direktør Glen Bradley i Rostein sier 2020 ligger an til å bli minst like bra som 2019.

I løpet av 2020 har Rostein fått levert to nye brønnbåter - - og har nå 16 brønnbåter i arbeid og en under bygging.
Rostein er eid av Odd Einar Sandøys selskap Rofisk, som også er største aksjonær i verftet Larsnes Mek. Verksted.
Sølvtrans er det andre store brønnbåtrederiet på Nordvestlandet.

Bygger båter

Uten brønnbåtrederiene hadde det sett enda verre ut for norske verft i år. Så langt i 2020 er fire av de 12 større byggekontraktene norske skipsverft har inngått i år inngått med brønnbåtrederier.

Verft og oppdrett på land

Rostein-eier Rofisk ble majoriteteseigar i Larsnes Mek. Verksted i 2014. Verftet, som utvider med nye verkstedshall, var en strategisk investering blant annet for å sikre Rostein verftskapasitet for kommende nybygg, fortalte Bradley til NETT NO da Rofisk gikk inn i skipsbyggingsbransjen.

I fjor gikk Rofisk også inn som medeier i Salmon Evolution som bygger og skal drive et landsbasert oppdrettsanlegg i Fræna.
– Det kan nok virke rart at vi ønsket å investere i landbasert lakseproduksjon, men eierne i Rostein er lokalpatrioter. De så at lakseklyngen i fylket kunne trenge nye prosjekt, og oppfattet at Salmon Evolution kunne være et selskap som kunne være stimulerende for hele klyngen - også konvensjonell oppdrett, sa Bradley til NETT NO da byggstarten for det ladbaserte anlegget ble markert 19. mai i år.


Publisert: 14.09.2020 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:02