Harald tom nesvik 1
STOR AVTALE: Harald Tom Nesvik i brønnbåtrederiet Sølvtrans forteller at avtalen med Grieg Seafood er stor og viktig. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Sølvtrans: – Enormt viktig avtale

Brønnbåtrederiet med langsiktig avtale. Blir etablert langs heile kysten.

Marius Rosbach
15.12.2023

Sølvtrans-rederiet har sikret seg en avtale med Grieg Seafood om å bli totalleverandør for oppdrettsselskapet i flere år framover.

Avtalen innebærer blant annet at ålesund-rederiet nå etablere seg i Finnmark. Grieg Seafood har også anlegg i Rogaland, som brønnbåtene frå Sølvtrans skal betjene framover.

– Det er en enormt viktig avtale for alle parter, og betyr at Sølvtrans blir etablert langs hele kysten, sier kommunikasjonsleder Harald Tom Nesvik i Sølvtrans til NETT NO.

– Kan bli mye mer
Rederiet vil ikke opplyse verdien på oppdraget, eller hvor mange år avtalen strekker gjelder for. Nesvik forteller at noe av årsaken er at de venter avtalen kan bli forlenga.

– Det kan bli mye mer, og vi vil ikke gå inn i detaljene, legger han til.

Avtalen med Grieg Seafood omfatter alle typer håndtering og transport av levende fisk, helt fra smolt og frem til transport av slaktefisk.

Har investert to milliarder i «smoltbåter»
Sølvtrans har bygd flere brønnbåter de siste åra, som utelukkende skal transportere smolt. Til sammen er det investert rundt to milliarder kroner i slike spesialbåter for ungfisk.

Dette skal hindre smittespredning og er blant båtene som skal utføre oppdrag for Grieg Seafood i åra framover. Fartøyene er også utstyrt med et nytt og egenutvikla sorteringssystem om bord.

Flere båter under bygging
Brønnbåtrederiet har i dag 44 brønnbåter i flåten. De har fortsatt ytterligere fire båter i ordreboka, eller under bygging.

Seinest forrige uke fortalte Nesvik at det var for tidlig å si noe om utsiktene til at det blir bestilt flere båter etterpå.

Seinest 2. desember ble den siste brønnbåten Ronja Mistral døpt i Ålesund. Rederiet tok i bruk båten allerede på seinsommeren og var den 37. båten Sølvtrans har fått levert fra Aas Mek Verksted i Vestnes.

Publisert: 15.12.2023 11:30

Sist oppdatert: 15.12.2023 11:30

Mer om