Konrad Lillevevang foto Ogne
Konrad Lillevevang er leder for iKuben og vert for iKubenkonferansen 2023
Nytt

Satser på sirkulærøkonomi

For andre år på rad har NCE iKuben sirkulær økonomi som tema på sin årlige konferanse.

20.04.2023

125 deltagere fra hele Møre og Romsdal er påmeldt til årets iKubenkonferansen i Molde. Poenget er både å lære, og skape et nettverk for bedrifter som arbeider med sirkulær økonomi.

Det handlet om å bruke mindre energi og andre ressurser i produksjonen, blant annet ved å forlenge levetid til produkter og gjennvinne materialer.

iKuben har arbeidet med sirkulær økonomi i flere år.

I dag har klyngeorganisasjonen et utviklingsprosjekt i samarbeid med Hydro om å finne ut hva som må til for å bygge ut et pressverk baserte på bruk av resirkulert aluminium på Sunndalsøra.

For tre år siden startet iKuben prosjekter samme med fem industribedrifter for å identifisere produksjonslinjer der bedriftene kunne basere seg på gjenbruk/resirkulering og og også gjøre det på en lønnsom måte. Det handler blant annet om å ta tilbake tidligere solgte produkter, vedlikeholde og utbedre dem, og selge dem videre som brukte produkter slik at levetiden forlenges. Flere nådde målet, ifølge daglig leder Konrad Lillevevang i iKuben.

Nå jobber iKuben med å se på hvordan bruk av sensorer, datainnsamling og analyser, sammen med utvikling og bruk av ny materialteknologi kan tas i bruk for å utvikle forretningsmodeller som baserer seg på mer gjenbruk og gjenvinning.

Publisert: 20.04.2023 11:04

Sist oppdatert: 20.04.2023 11:20

Mer om