Westcon hydrogneferje foto Westcon
HYDROGEN: Søsterskipet til denne ferjen, Hydra, blir den første ferjen som går på hydrogen. Foto: Westcon Group
Nytt

Hydrogenferje årets skip

Skipsverftet Westcon og designselskapet LMG Marin stakk av med prisen for årets skip 2021. Slo ut to skip fra Ulstein Verft.

08.09.2021

Verftet og designselskapet ble tildelt prisen for den hydrogendrevne bilferjen Hydra, som skal trafikkere et samband i Rogaland.

Det er Skipsrevyens lesere som har kåret "Ship of the Year".

Konkurransen sto om tre fartøy, ferjen fra Westcon/LMG Marin, kabelleggingsfartøyet Nexans Aurora og ekspedisjonscruiseskipet National Geographic Resolution. Både Nexans Aurora og National Geographic Resolution er bygget av Ulstein Verft.

Miljøvennlig
– Rederi, designselskap og verft har løst både lagring og håndtering av hydrogen. Hydrogen og elektrisk drift gjør MF “Hydra” til en av de mest miljøvennlige fergene i verden. Hydrogen, som er et nullutslipps drivstoff, viser også lovende egenskaper for å kunne være et alternativt drivstoff for skip, også over lengre havstrekninger, sier juryens leder ansvarlig redaktør i Skipsrevyen Gustav Erik Blaalid i begrunnelsen for prisen.

Ministeren delte ut
Prisen ble delt ut av samferdselsminister Knut Arild Hareide i dag.

Han håper norske bedrifter klarer å utnytte et forsprang i å ta i bruk hydrogen som energibærer i skipsfarten.

Norge ligger foran med denne nye teknologien. Nå er det om å gjøre at vi kan omsette det forspranget vi har til å ta en posisjon internasjonalt som kommer norske verft, rederier og leverandører til gode, sier Hareide til Skipsrevyen.

Publisert: 08.09.2021 12:09

Sist oppdatert: 08.09.2021 12:30