Synnøve Sorthe 2 foto privat
NETTHANDEL: Synnøve Sorthes aksjeselskap Shop by Sorthe hadde sitt første hele driftsår i 2021.Da kom også den gode lønnsomheten frem i dagen. Foto: Privat
Nytt

Forbereder egen kleskolleksjon

Synnøve Sorthe økte lønnsomhet selv om salget gikk ned i fjor.

04.07.2023

- Jeg vet hva som selger, sier eier og daglige leder Synnøve Sorthe i nettbutikken Shop by Sorthe.

Fra 2021 har hun drevet nettsalg av sminke, hudpleieprodukter og klær gjennom sitt eget aksjeselskap der hun også er modell og deler fra sitt eget liv med over 21.000 følgere.

Klessalget utgjør en økende andel av inntektene, og Sorthe arbeide nå for på finne en fabrikk som både kan utvikle egne klær sammen med henne, og produsere dem eksklusivt for nettbutikken hennes.

Vil beholde lønnsomheten
2022 ble det Sorthe kaller et normalår for nettbutikken etter koronapandemien. Inntekten gikk ned (se tabell), men den relative lønnsomheten økte.

- Jeg er veldig fornøyd med fjoråret, sier hun.

Hittil i år har selskapet solgt for 12 millioner kroner. Sorthe sier hun begynte å merke at folk ble litt mer forsiktig med pengene i fjor høst, selv om mange i kundegruppen hennes er etablerte kvinner med god økonomi.

Å beholde lønnsomheten er viktig. Sorthe sier hun vet hva som må til for å doble inntektene, men veier vekst opp mot lønnsomhet. Det er nettbutikker som er mye større enn hennes, med mange ansatte og lavere overskudd kroner. Det er ikke dit hun ønsker å komme.

Har sagt nei til investorer
Sorthe selv er eneste heltidsansatte i bedriften. Nå i ferien er det hun selv som står for pakking og utsendelser. Lager og distribusjonssentralen er hjemme i privatboligen i Ålesund.

Resultatene til nettbutikken har også gjort investorer interesseret.

Så langt har svaret vært nei til de henvendelsene som har kommet, sier Sorthe.

Shop by Sorthe as
Tall i mill. kroner20222021
Driftsinntekt23,831,8
Driftsresultat5,06,2
Resultat før skatt5,06,2

Publisert: 04.07.2023 13:05

Sist oppdatert: 04.07.2023 13:05