Skal bruke millioner til ny teknologi
STØTTE: Digicat-sjef Jan Børre Rydningen sier den nye bevilgningen gir katapultsenteret i Ålesund muligheten til å ligge i front når det gjelder innovasjon og teknoligutvikling.
Nytt

Skal bruke millioner til ny teknologi

Katapultsenteret i Ålesund skal bruke Siva-millioner på oppgraderinger og ny teknologi.

17.02.2020
Pengene går blant annet til utvikling av et system for å simulere energiomsetning om bord i fartøy. Det gjør det mulig å avklare med langt større nøyaktighet hvordan f.eks. fremtidens ferger og fraktefartøy må dimensjoneres for å kunne levere i henhold til behov, samtidig som utslipp og drift optimaliseres., skriver Åkp i en pressemelding i ettermiddag
I formiddag varslet næringsminister Iselin Nybø at katapulsenteret Digicat i Ålesund får 17 millioner kroner i støtte gjennom det statlige Selskapet for industrivekst (Siva). Tilsammen gis det 130 millioner kroner i støtte til de fem katapultsentrene i Norge.

Et annet område som det skal investeres er innen autonomi, der deler av pengene skal benyttes til å bygge og styrke landbasert maritim kommunikasjon. Et av prosjektene som kan nyttiggjøre seg dette er Kongsberg og Sintefs store AUTOSHIP-prosjektet.
- Dette er viktige verktøy som næringslivet kan benytte seg av og som gir oss muligheten til å ligge i front når det gjelder innovasjon og teknologiutvikling, sier daglig leder Jan Børre Rydningen i katapultsenteret i Ålesund i pressemeldingen.

Publisert: 17.02.2020 18:28

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:53