Hildegunn Fure Osmundsvåg foto Ogne
LEDER KONFERANSEN: Hildegunn Fure Osmundsvåg er konferansier på fiskeri- og havbrukskonferansen. Hun er styreleder i medarrangøren Måløy Vekst og medeier og daglig leder i fiskeeksportøren Star Seafood. Foto: Ogne Øyehaug.
Nytt

Skatt hovedtema på sjømatkonferanse

Nesten 150 er påmeldt når sjømatkonferansen ved Måløy arrangeres for tredje gang.

25.09.2023

Etter de obligatoriske åpningsinnleggene på konferansens første dag, tirsdag 26. september, går advokat Mons Alfred Paulsen fra advokatfirmaet Thommessen i gang med det første av tre innlegg med virkningen av innføringen av grunnrenteskatt på oppdrettsnæringen som tema.

"Hvordan ble fisken statens melkeku?" er Paulsens tittel på innlegget. Etter ham skal leder for DNBs sjømatvirksomhet, Anne Hvistendahl, snakke om "Lavere investeringsvilje og ringvirkningene for leverandørindustrien", før regionsjef Krister Hoaas i bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen Sjømat Norge holder innlegg med tittel "Hvordan rammes leverandørindustrien av grunnrenteskatten?"

Tredje gang
Det er Måløy Vekst og Vestland fylkeskommune som er arrangør. Første konferanse ble arrangert i 2018, den andre i 2021.

Les hele programmet her

Konferansen går over to dager, tirsdag 26. og onsdag 27. september og arrangeres i Parken Kulturhus på Raudeberg ved Måløy.

Debatt
Etter skatteinnleggene skal statssekretær Vidar Ulriksen (Ap) og stortingsrepresentantene Erling Sande (Sp), Olve Grotle (H) og Alfred Bjørlo (V) delta i en paneldebatt om rammevilkårene for fiskeri- og havbruksnæringen.

Konferansen vil skal også belyse muligheten for landbasert oppdrett, med Frank Heimlan, sjømatansvarlig i meglerselskapet Carnegie Utsiktene og Salmon Evolution-sjef Trond Håkon Schaug-Pettersen som innledere.

Publisert: 25.09.2023 11:16

Sist oppdatert: 25.09.2023 11:16

Mer om