Drama rundt Volstad Maritime
DRAMA I 2017: Finansdirektør Eirik Syversen i Volstad Maritime fortalte høsten 2017 om dramaet rundt Volstad sitt obligasjonslån noen måneder i forveien. Han ble intervjuet av Sysla-journalist Gerhard Flaaten på et Sysla-arrangement i Ålesund. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Solid ratehopp for Volstad Maritime

Volstad Maritime har sikret seg en toårskontrakt for å leie ut konstruksjonsskipet Volantis. Betalingen er på nivå med ratene før offshorekrisen.

09.06.2022

- Vi må i hvert fall tilbake til 2015, sier finansdirektør og salgs- og markedsdirektør Eirik Syversen i Volstad Maritime i Ålesund om ratennivået på den nye kontrakten.

Volantis går inn i en toårskontrakt for Deep Ocean, etter å ha vært innom klassing og installasjon av batteripakker i starten av 2023.

Konstruksjonsskipet, som ble bygget i 2008, har vært utleid til Deep Ocean siden 2009, på flere kontrakter.

Går med overskudd
Den nye kontrakten betyr en vesentlig forbedring i lønnsomheten, ifølge Syversen.

- Tilbake på bærekraftig nivå, sier han om betalingen.

Det betyr overskudd før skatt

Oppgang over hele linjen
Volantis-kontrakten er ikke er engangstilfelle, ratenivået for den nye Volantis-kontrakten er typisk for alle kontrakter som inngås nå, ifølge Syversen.

Det er ikke mer enn fem år siden Volstad Maritime sto i fare for å bli overtatt av obligasjonslångiverne, etter at selskapet fikk vansker med å innfri et obligasjonslån i kjølvannet av offshorekrisen som startet med oljeprisfallet i 2014.

Sævik-familien, som også er største aksjonær i Havila Shipping kom inn med 300 millioner kroner og blei eier av 52,5 prosent av selskapet, mens Ola Volstad Holding eier resten.

Seismikk i opplag
Volstad Shipping har en flåte på åtte skip.

De to seiskmikkskipene har ligget i opplag siden henholdsvis 2018 og 2019, men resten av flåten, fem konstruksjonsskip og ett skip for dykkeroperasjonen er i arbeid.

Den store endringen siden offshorekrisen er at markedet ikke lenger bare er oljebransjen. Rundt halvparten av inntektene til selskapet kommer fra markedet knyttet til vindkraftanlegg til havs sier Syversen.

Publisert: 09.06.2022 14:44

Sist oppdatert: 09.06.2022 14:44

Mer om