Spilka støre besøk 99
FAMILIEEID: De tre Stafset-søsknene har eid en tredel hver av Spilka-konsernet. Her fra statsministerbesøk ved bedrifta tidligere i år. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Spilka-eierne ble enige i retten

To Stafset-søsken fortsetter som eiere – én bror løses ut.

Marius Rosbach
27.09.2022

Knut Inge Stafset løses ut av Spilka-konsernet av Laila og Bjørn Stafset, som fortsetter som eiere med 50 prosent hver av aksjene.

Det er resultatet etter at de tre søsknene som har eid en tredel hver av industrikonsernet møttes i Møre og Romsdal tingrett forrige uke.

– Vi er glade for at vi klarte å finne en løsning som alle partene er tilfredse med, og som gjør at den inngåtte delingsavtalen nå kan gjennomføres. Ut over dette ønsker vi ikke å kommentere avtalen, uttaler Bjørn Stafset på vegne av seg selv og sine søsken i en e-post til NETT NO.

Ble enige i rettsmekling
I kjennelsen fra tingretten går det fram at partene under ble enige om «minnelig ordning» under rettsmeklingsmøte, som også omfatter sakskostnadene.

Ifølge Bjørn Stafset signaliserte begge parter at man ønsket å bli enige.

– Gjennom forhandlinger kom partene frem til en balansert løsning som både ivaretar hensynet til alle tre aksjonærene og de selskapene saken gjelder, skriver han videre.

Avtalen innebærer at Knut Inge Stafset løses ut ved et økonomisk oppgjør. Summen blir ikke opplyst.

Krevde aksjer
De tre søsknene eide tidligere en tredel hver av Spilka As gjennom egne selskap.

Bakgrunnen for rettsmøtet var at selskapet Olibor, som kontrolleres av Knut Inge Stafset, krevde en midlertidig forføyning om at aksjer Spilka AS eide i ulike eksterne selskaper skulle overføres til Olibor.

Motpartene var Stabjo As og Elesss As, som kontrolleres av henholdsvis Bjørn Stafset og Laila Kristin Stafset.

Spilka-konsernet består at 12 ulike selskap der Spilka Industri og Vello Nordic er de største målt etter omsetning.

Publisert: 27.09.2022 15:21

Sist oppdatert: 27.09.2022 16:39

Mer om