Ann helen svinø bro 11
NY SMELL: Nok en gang rammes restaurantbransjen av smittverntiltak. Ann-Helen Svinø i Bro stenger dørene fra onsdag.
Nytt

Stenger dørene

De nye smittervernreglene gjør at Bro og Bryt permitterer alle ansatte.

13.12.2021

Daglig leder Ann-Helen Svinø i selskapet Bro i Ålesund permitterer arbeidstokken fra og med onsdag. Selskapet driver to restauranter, Bro og Bryt, like ved Hellebroa i Ålesund.

Regjeringen innfører blant annet skjenkestopp over hele landet, som ett av de nye tiltakene for å begrense spredningen av korona.

Det betyr at tirsdag blir siste dag med åpne dører på denne siden av årsskiftet for Svinø og kollegaene.

23 permitteres
- Nå bretter jeg opp ermene og sender ut nye permitteringsvarsler med to varslingsdager. Vi holder åpent på Bro og Bryt i morgen, tirsdag, så er vi stengt til vi får lov å skjenke igen i januar. Utrolig trist, skriver Svinø i en tekstmelding til NETT NO.

23 personer blir permittert i selskapet.

Nye støttetiltak
Statsminister Jonas Gahr Støre sa at regjeringen tirsdag vil legge frem sine forslag til nye støttetiltak som skal dempe skadevirkningene av smitteverntiltakene.

Støtteordningen skal rettes mot bransjer som rammes av innstrammingene i smitteverntiltakene, som blant andre restaurant- og serveringsbransjen som nå mister retten til å selge alkoholholdig drikke.

Tidligere mandag sa Svinø til NETT NO at hun håpet den varslede lønnstøtteordninger skulle gjøre det mulig for Bro å unngå permitteringer. Med smitteverntiltakene som ble lagt frem seinere på kvelden, ble permitteringer likevel ikke til å unngå, etter Svinøs vurdering.

Publisert: 13.12.2021 21:58

Sist oppdatert: 14.12.2021 07:43

Mer om