Rosa Alexandra Cano Bravo vard Foto Ogne
JOBB HOS VARD: Rosa Alexandra Cano Bravo kom til Ålesund fra NTNU Trondheim for å delta på studentarrangementet InnoBootcamp. Der var også Vard-ansatte med, som bidragsytere til arrangementet. Foto: Ogne Øyehaug.
Nytt

Studenter rekrutterer for næringslivet

Forrige gang fikk Vard en ansatt fra Ecuador. Nå arranger NTNU-studentene InnoBootcamp på ny.

19.03.2024

InnoBootcamp er et arrangement der studenter og næringsliv møtes, ved at studentene i løpet av tre dager skal løse oppgaver som næringslivsaktører har gitt dem.

Det er studentorganisasjonen Start Ålesund, NTNU, ÅKP og industrien som samarbeider om arrangementet, som starter i dag, tirsdag 19. mars.

Denne gangen er det et rent Ålesund-arrangement, der 30 studenter er plukket ut til å delta. Det er fiskerinæringen som er utgangspunktet. Lokale bedrifter og forskere fra forskningsprosjektet Fisk 4.0 har utarbeidet oppgavene og står for det faglige innholdet.

Fr Yunus Opegårdm Gyde Gunnarsson Sigurd Nypan Thea Ødegaard Ole Einar Olsen Rognes Start Ålersund Innobootcam foto Ogne
ARRANGØRER: Yunus Opegård (t.v.), Gyda Gunnarsson, Sigurd Nypan, Thea Ødegaard, Ole Einar Olsen Rognes i studentorganisasjonen Start Ålesund. Foto: Ogne Øyehaug

Fant jobb i Ålesund
Som maritim ingeniørstudent ved NTNU i Trondheim, kom Rosa Alexandra Cano Bravo til Ålesund for å delta på InnoBootcamp høsten 2023 sammen med NTNU-studenter fra Trondheim, Ålesund og Gjøvik i fjor høst.

Da oppdaget hun at dette var byen hun hadde sett bilde av - et bilde som fikk henne til å ville reise til Norge, forteller hun.

Nå jobber hun med maritime strukturer hos Vard, med kontorplass på Skansekaia. Der er hun fordi hun deltok på InnoBootcamp i fjor, da maritim næring var utgangspunktet for arrangementet.

Før InnoBootcamp hadde hun vært på noen intervjuer, men ikke fått noen tilbud. Å møte potensielle arbeidsgivere på et slikt arrangement gav mye bedre resultater, forteller hun.

Ble lagt merke til
Vard og Vards datterselskap Seaonics var blant selskapene på InnoBootcamp i fjor .

Da stilte de med oppgaver og folk som kunne følge opp studentene. Blant dem var leder for forsking og innovasjon i Vard, Håvard Vollset Lien. Han la merke til Cano Bravos interesse og spørsmål underveis. Det teller i en rekrutteringsprosess.

– Det man ser på er holdningen, hvor initiativrik og interessert man er, sier han.

Master om flytende vindturbiner
Cano Bravo er utdannet både i hjemlandet Ecuador og i London, har flere års erfaring både med skipsbygging og resirkulering av skip. Hun kom til Skandinavia for å videreutdanne seg, først til Chalmers tekniska högskola i Sverige, deretter til NTNU.

Masteroppgaven hennes, som blir ferdig til våren, handler om vibrasjoner og samspillet mellom strøm og strukturer i flytende vindturbiner (spar-plattformer).

Kobler studenter og næringsliv
Start er en studentorganisasjon som blant annet arbeider for å få studenter til å se på det å starte for seg selv, som en realistisk og mulig karrierevei når de er ferdig utdannet. De skal óg fremme kontakt mellom studenter og næringslivet.

Lokallaget ved NTNU i Ålesund har om lag 30 medlemmer, og har tre større arrangement i løpet av året:

  • Gründerlounge, med innlegg fra personer med erfaring i å starte nye bedriftrer.
  • Start Future, med bærekraft som tema
  • InnoBootcamp.

Publisert: 19.03.2024 05:00

Sist oppdatert: 18.03.2024 20:15

Mer om