Mmb9fw724fsy6avjlx1k
TRONDHEIM: Elekt-gründerne Tom R. Johansen (t.v.) og Arnt Inge Sætern (t.h.), sammen med investeringsdirektør i Polaris Media Håvard Olstad (midten). Foto: Elekt
Nytt

Sunnmørsposten-eier inn i strømmarkedet

Kjøper 10 prosent av strømutfordreren Elekt.

17.01.2022

Polaris Media investerer 15 millioner i strømutfordreren Elekt gjennom en rettet emisjon, og blir med det en av de største eierne i selskapet med en eierpost på 10 prosent, opplyser Polaris Media i en pressemelding.

Polaris eier Sunnmørsposten konsern og Romsdals Budstikke konsern på Nordvestlandet, med en rekke lokalaviser.

Leif Arne Langøy er fra før en av de store investorene i Elekt, sammen med investeringsfondet Sarsia Seed, Bekken Invest, tidligere banktopp Finn Haugan og energiselskapene Fosen Kraft og Ren Røros.

Positiv Koch
I pressemeldingen blir det vist til at konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch kjenner strømbransjen godt, og var styreleder i Fjordkraft frem til i fjor vår.

– Strømbransjen går for øyeblikket gjennom en stor omstilling som vil stille nye krav til neste generasjon strømselskap. Elekt er godt posisjonert for å møte denne utviklingen, og er et selskap vi har fulgt over tid, og som har vist imponerende gjennomføringskraft ved å levere på planlagte milepæler.

- Summen av produkt, organisasjon, styre og eiere fremstår svært solid, sier Koch.

Digital omstilling
Daglig leder i Elekt, Arnt Inge Sætern sier han er stolt av å få med Polaris Media på laget og tror de vil bli en viktig partner i den videre utviklingen av selskapet.

– Mediebransjen generelt, og Polaris Media spesielt har vist at de er gode på digital omstilling. I en fremtid hvor salg av strøm ikke lenger vil skje via telefon- og dørsalg, men via digital markedsføring er det viktig med partnere som kan hjelpe oss å være helt i front på dette området.

Polaris Media sin kompetanse og erfaring kombinert med konsernets sterke digitale posisjoner i Norge og Sverige gjør dem til en naturlig og god partner for oss i tiden som kommer.

Perfekt storm
Han viser til at strømbransjen står nå i den perfekte stormen.

- Ut av den vokser en ny gerenasjon strømselskap som vil jobbe for en sunnere og mer kundeorientert strømbransje. Med Polaris Media på laget er Elekt enda bedre posisjonert til å ta en ledende rolle i denne utviklingen, sier Sætern.

Polaris Media vil være en aktiv eier i Elekt og får etter investeringen én styreplass i selskapet. Håvard Olstad, investeringsdirektør i Polaris Media, vil representere mediekonsernet i Elekts styre.

Publisert: 17.01.2022 12:36

Sist oppdatert: 17.01.2022 13:11

Mer om