Fh Torgeir Knag Fylkesnes SV Cecilie Myrseth ap Tom Christer Nilsen H foto Ogne
SAVNER MYRSETH I OPPOSISJON: Torgeir Knag Fylkesnes (SV) savner politikken han mener fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth sto for da hun var i opposisjon. Arkivfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

SV vil ikke støtte kvotemeldingen

Krever nye regler for kjøp og salg av fiskekvoter.

22.01.2024

– Jeg savner Cecilie Myrseth fra opposisjonen, da hun drev fiskeripolitikk med beina tydelig plantet på venstresiden. Istedenfor vil denne politikken gjøre at man i enda større grad enn før blir avhengig av penger for å få rett til å fiske, sier SVs fiskeripolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes til avisen VG.

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) la frem regjeringens Kvotemelding 12. januar, på en pressekonferansen i Tromsø.

Etter å ha lest seg gjennom hele meldingen er Knag Fylkesnes ikke fornøyd.

– Det er flere ting vi synes er positive med kvotemeldingen. Men det aller viktigste gjør regjeringen ingenting med. Det kan ikke vi akseptere, sier Fylkesnes til VG.

Det viktigste ankepunktet til SV er at regjeringen ikke vil endre reglene for kjøp og salg av fiskekvoter. Det presser inngangsbilletten for å bli med i fiske oppover, som ødelegger for kystsamfunn og ungdom etter SVs vurdering. Artikkelen forklarer ikke hvordan SV mener regelverket skal være, men partiet krever at regjeringen kommer med endringer dersom det skal være aktuelt å støtte meldingen.

– Jeg savner Cecilie Myrseth fra opposisjonen, da hun drev fiskeripolitikk med beina tydelig plantet på venstresiden. Istedenfor vil denne politikken gjøre at man i enda større grad enn før blir avhengig av penger for å få rett til å fiske, sier han til VG.

- Kan dere støtte kvotemeldingen uten radikale endringer, spør VG.

– Nei. Gjør vi ikke noe med kjøp- og salgssystemet så kan de glemme vår støtte. Vi kan aldri sette vårt godkjentstempel på en utvikling som ødelegger for kystsamfunnene og ungdommen, sier Knag Fylkesnes til avisen.

Regjeringene til Erna Solberg mislyktes i å oppnå et bredt forlik i fiskeripolitikken i løpet av sine åtte år ved makten.

Ap/Sp-regjeringens mål er å oppnå et slikt forlik, der det blir flertall på Stortinget for en politikk som står seg også etter kommende regjeringsskifter.

Publisert: 22.01.2024 09:19

Sist oppdatert: 22.01.2024 09:29

Mer om