Aalesund
VEKSTSKAPER: Peter Harald Aakre i Aalesund Protective Wear er nominert til regional «Entrepreneur Of The Year» av EY. Foto: Sparebanken Møre
Nytt

To ledere fra Sunnmøre kan bli årets vekstskapere

Midt-Norge-finalen avgjøres i dag. Green Yard Kleven-sjefen var også nominert, men kom ikke videre.

Marius Rosbach
24.11.2022

Peter Harald Aakre i Aalesund Protective Wear og Claus Ragnvald Opshaug i C Food Norway er blant årets regionale kandidater til EY-kåringen «Entrepreneur Of The Year».

Aakre leder Ålesund-selskapet som er totalleverandør av regntøy, arbeidstøy og flyt- og redningsprodukter, mens Langevåg-bedrifta som Opshaug leder, driver handel og foredling av sjømat.

Regional finale torsdag
De andre kandidatene frå Midt-Norge er: Maria Dalen i Easygrow, Christian Johansen i Kystmiljø og Nutrishell og Frithjof Anderssen i Motor-Trade Holding.

Kåringen for region Midt (Trøndelag og Møre og Romsdal) skjerpå Dokkhuset i Trondheim torsdag. Finalister fra hver av regionene deltar deretter på landsfinalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo torsdag 9. februar.

Green Yard-sjefen ikke videre
Konsernsjef Hans Jørgen Fedog i Green Yard - som blant annet eier Kleven-verftet i Ulstein - var blant kandidatene fra region Sør.

Verftsdirektøren var imidlertid ikke blant de to som gikk videre fra landsdelen onsdag. Det ble i stedet grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel fra Nøtterøy og en trio fra InflowControl i Porsgrunn, ifølge en pressemelding fra EY.

Publisert: 24.11.2022 09:54

Sist oppdatert: 24.11.2022 14:47

Mer om