David Hughes
HISTORIEFORTELLING: Uten en god historie bak risikerer norsk fisk å bli en råvare, som gir fiskerne mindre i lommeboken, advarer matvaretrend-analytikerenDavid Hughes. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

-Unngå råvarefellen

Historien bak fangsten blir viktigere og viktigere for å lykkes i markedet, er budskapet fra den internasjonale matvaretrend-analytikeren David Hughes.

30.09.2021

Forbrukerne verden over legger i økende grad vekt på hvor og hvordan fisken de spiser er fanget og behandlet, og er mer opptatt av slike spørsmål jo mer velstående de er.

Han tror disse trendene bare vil forsterke seg, og mener det er farlig å ignorere dem.

- Om du gjøre det er jeg redd du i så fall vil gå i råvarefellen, sier han til NETT NO.

Viktig historie
Hughes er en av innlederen på den femte fiskeri- og sjømatnæring-konferansen The Next Wave-konferansen på Giske i dag. Konferansene samler i underkant av 300 deltagere, som blant annet fikk høre hva Hughes mener er nødvendig for at norske fiskeri skal klare å hevde seg og få bedre betalt enn konkurrenten fremover.

Svaret er ifølge Hughes å ha en historie som blant annet appellerer til forbrukernes følelser, der små aktører og rent miljø favoriseres. Norge blir regnet som en liten aktør - selv om Norge er en stor sjømatnasjon - og det er noe som det kan spilles på.

Bedre rekruttering
Deltagerne på årets The Next Wave har blant annet fått presentert Havspeilet-prosjektet, der tre opplæringskontor har gått sammen for å rekruttere til fiskeri, oppdrett, sjøfart og skipsbygging.

Publisert: 30.09.2021 15:36

Sist oppdatert: 30.09.2021 15:43

Mer om