Gj machine gruppebilde 2023
VOKSER: GJ Machine vokser, men sliter med å gå i pluss, her staben fotografert. Foto: GJ Machine
Nytt

Vekstselskap i Skodje sliter med å gå i pluss

GJ Machine med røde tall i 2022 etter et godt år omsetningsmessig.

24.05.2023

GJ Machine jobber mot at roboter skal fungere som et supplement til menneskelig arbeidskraft. I arbeidsoppgaver som tunge løft og monotone bevegelser, kan robotene gå inn og lette arbeidet.

I fjor hadde selskapet sitt nest beste år omsetningsmessig, men resultatet før skatt endte likevel på minus 1,7 millioner kroner (se tabell under). Det var også et lite minus i 2021, mens det var plusstal de tre foregående årene.

Flere nyansettelser
Selskapet har vært gjennom sterk vekst og omsetninga er om lag femdobla siden 2017.

Daglig leder Mathias Sandnes fortalte til NETT NO i vinter at fjoråret vart prega av mer rolige perioder, og at de var fornøyd ut fra forutsetningene.

Da hadde Sandnes nettopp ansatt flere nye, slik at firmaet var oppe i 20 ansatte - og målet var å utvide staben ytterligere.

(saka fortsetter under)

GJ Machine

Årsresultat (i mill kr)
2022
2021
Driftsinntekter
30
32,2
Driftsresultat
-1,6
0
Resultat før skatt
-1,7
-0,2
Mathias Sandnes Foto GJ Machine 11
NY SJEF: Mathias Sandnes tok over jobben som daglig leder i GJ Machine i fjor høst. Foto: GJ Machine

Avansert teknologi
GJ Machine leverer høyteknologi og automatisert produksjonslinje for all prosessindustri, Selskapet tilbyr komplette produksjonslinjer, fra roboter til transportbånd og styringssystemer for næringsmiddelindustrien og annen prosessindustri i hele landet.

Selskapet satser på vision kamera-teknologi, hvor avanserte kameraer monteres på roboter. Teknologien utfører ikke bare robotene mekanisk forflytting, men kan i tillegg identifisere feil og mangler ved et produkt. Kameraet kan se om emballasjen holder god nok kvalitet, noe som gir et verdifullt bidrag til bedre kvalitetssikring.

Ble starta i 1989
GJ Machine har historie tilbake til 1989 da Gunnar Johnsen begynte å levere utstyr til matindustrien med en tidligere eier. I 2000 startet Gunnar Johnsen et eget selskap som i 2006 ble et AS. Siden 2014 har selskapet gått under navnet GJ Machine AS.

I 2021 ble selskapet en del av et større konsern, Trolltunga Robotics, sammen med RobotNorge, RobNor og ByteMotion. Konsernet satser på å skape lønnsom og bærekraftig produksjonsindustri i Norden.

Trolltunga Robotics er største eier med 51,3 prosent av aksjene, mens Gunnar og Linda Johnsen eier 24,3 prosent hver.

Selskapet sysselsatte i fjor 15 årsverk, og hadde en samlet egenkapital på 1,0 millioner kroner.

Publisert: 24.05.2023 10:06

Sist oppdatert: 24.05.2023 10:05

Mer om