Vil bygge opp et investormiljoe
ARENA: Trond Lervik er ansvarlig for nyskaping i ÅKP og jobber blant annet med å skape en arena for å koble investorer og gründere.
Nytt

Vil bygge opp et investormiljø

ÅKP arbeider for å etablerer et lokalt investormiljø som skal investere i nye bedrifter på Nordvestlandet.

01.03.2017
- ÅKP bygger en modell basert på ny kunnskap fra Stanford University og Stanford d.school i California og det vi nå lærer gjennom MIT Reap prosjektet. Dette er de fremste miljøene innen slik type virksomhet. ÅKP gjør regional tilpassing av dette. ÅKP ønsker å bygge en modell som både gir gründere et miljø å jobbe i og en kobling til investorer med kapital og kompetanse sier avdelingsleder Trond Lervik, som er ansvarlig for nyskaping i ÅKP.

ÅKP har jobben som næringskontor for Ålesund og flere omegnskommuner og driver også et inkubatorsenter for nystartede bedrifter. Senteret ligger ved ÅKPs kontorer i NMK-bygget i Ålesund og utvider fra 12 til 16 plasser når ÅKP flytter inn i ÅKP Blue Innovation Arena i tredje etasje i den nye fløyen av NKM.
- Kapasiteten blir utvidet og ikke minst miljøet blir større, sier Lervik.

Mer aktive investorer

I samarbeid med NTNUs inkubatorsenter i Trondheim har ÅKP tilgang på seks millioner kroner i såkornmidler som kan investeres i nye bedrifter, men Lervik ønsker seg om langt større og mer aktiv lokalt basert kapital- og kunnskapsbasert som nordvestlandske gründerbedrifter kan trekke på.
- Gründerne ønsker å finne lokale investorer, sier Lervik.

Må tenke nytt

I tilknytning til Startuplab i Oslo ble det etabert et investingsfond på 30 millioner kroner for fire år siden, og nå er det i ferd med å hentes inn minst dobbelt så mye penger til et fond nummer to, sier advokat Stig Nordal i Steenstrup Stordrange - som har samarbeidet med Startuplab om investeringsfondet.

Lervik tror ikke et fond er veien å gå på Nordvestlandet. Her er en direkte kobling mellom investor og bedrift bedre, men målet er uansett å skape et felles miljø som er attraktivt både for investorer og gründere.

Felles arena

- Vi vil ha en arena for å spleise investorer og gründere, sier Levik.
Lykkes han vil det bidra til å forsterke effekten av arbeidet som allerede foregår i ÅKPs inkubatorsenter.
Et organisert investormiljø er mangelvare.
- I dag er det veldig tilfeldig om man treffer rett investor, sier Lervik.
Gründerne ønsker å finne lokale investorer

Publisert: 01.03.2017 06:00

Sist oppdatert: 15.05.2022 02:21

Mer om