Stålegg Hunter
INNDRATT FANGST: Fiskeridirektoratet vil inndra fangst fra fiskebåten Hunter, som tidligere het Stålegg. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Vil inndra fangsten til kriseramma rederi

Fiskeridirektoratet avslo begjæring fra Ålesund-rederi.

Marius Rosbach
19.01.2024

Fiskeridirektoratet vil inndra rundt en halv million kroner fra Havøy Kystfiske, etter en kontroll på fartøyet «Hunter» i februar 2023, ifølge Fiskeribladet.

Kontrollen av fartøyet i Tromsø ble gjort etter at en av mannskapet falt over bord og mista livet.

Fiskeridirektoratet avdekka at det var for mange utlendinger om bord under toktet, og vil gjorde derfor vedtak om inndragning. Vedtaket gjelder to snøkrabbefangster som fartøyet gjorde i januar og februar i fjor.

Daglig leder og medeier Jøran Helde vil ikke kommentere saka overfor Fiskeribladet. NETT NO har vært i kontakt med Helde, som svarer «Ingen kommentar», på spørsmål om saka.

Avslo begjæring fra rederiet
I ettertid har rederiet klaga, og like før jul avslo klagesaksenheten i direktoratet en begjæring fra rederiet om utsatt iverksettelse. I avslaget skriver de også at det er forhold hos rederiet som gjør at klagesaka ikke er ferdigbehandlet.

Avdelingsdirektør for Klageenheten i Fiskeridirektoratet, Rune Løvås, viser til rederiets advokat Jørgen Stubberud.

– Klagesaken blir ikke behandlet av oss før advokat Stubberud kommer med den tilleggsinformasjonen. Det er opp til ham nå, sier Løvås til Fiskeribladet.

Fartøyene lagt til kai
Havøy Kystfiske har adresse i Skodje i Ålesund, og har møtt mye motgang det siste året. De to båtene til rederiet, «Hunter» og «Sea Hunter», ble i fjor lagt til kai av Sjøfartsdirektoratet etter at det ble avdekket alvorlige sikkerhetsavvik.

Rederiet har også fått inndratt et godkjenningsbevis for sikkerhetsstyring, en konklusjon de har sagt seg uenige i. Den saka er til behandling i Næringsdepartementet, ifølge Fiskeribladet.

Flere konkursbegjæringer
Det siste året er det også kommet flere konkursbegjæringer mot rederiet. Den siste er fra Giske Servicebase og er berammet i Møre og Romsdal tingrett 22. januar.

Kravet er på vel 200.000 kroner, ifølge styreleder Svein Harald Aasemyr i Giske Servicebase.

Publisert: 19.01.2024 11:31

Sist oppdatert: 19.01.2024 12:20

Mer om