Erna Solberg hos Ekornes foto Ogne
30 NASJONALITETER: Ekornes har over 30 nasjonaliteter i bedriften. Bildet er fra et besøk statsminister Erna Solberg gjorde i november 2020. Foto:Ogne Øyehaug
Nytt

Vinner mangfoldpriser

Ekornes og Martin Walderhaug Eftf tildeles årets priser i Møre og Romsdal.

09.09.2021

Mangfoldsprisen deles ut av Møre og Romsdal fylkeskommune til virksomheter som har utmerket seg ved fremragende bruk av innvandreres kompetanse.

Møbelprodusenten Ekornes vinner den regionale Mangfoldsprisen i kategorien store og mellomstore bedrifter. Bakeri/konditorbedriften Martin Walderhaug eftf. vinner i kategorien små bedrifter.

– På fabrikken i Sykkylven er det ansatte fra over 30 nasjoner, og det arbeides systematisk og metodisk godt med integrering av arbeidstakere fra forskjellige kulturer og land. Det er juryens inntrykk at en av Ekornes’ suksessfaktorer er nettopp det store mangfoldet i arbeidsstokken, med en ledelse som ser verdien av etnisk mangfold, som basis for en norsk eksportchampion, sier juryleder for Møre og Romsdal og Trøndelag, May-Britt Roald fra Kompetanse- og næringsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Om Martin Walderhaug eftf sier hun: - Halvparten av staben ved Martin Walderhaug eftf har flerkulturell bakgrunn, og virksomheten er opptatt av å speile kundegrunnlaget i de ansatte. Ledelsen er beundringsverdig dyktige til å løfte og hjelpe de ansatte til å bruke sine kunnskaper og til å videreutvikle seg – gjerne ut av bedriften og inn i andre yrker.

Den nasjonale mangfoldprisen deles ut av IMDi og Kunnskapsdepartementet. Begge vinnerne i Møre og Romsdal skal nå konkurrere på nasjonalt nivå mot tilsvarende vinnere fra alle fylker.

Publisert: 09.09.2021 15:22

Sist oppdatert: 09.09.2021 16:18

Mer om