Volda Maskin aarets laerebedrift
PRIS: Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (tv.) delte ut prisen som årets lærebedrift til Jon Grebstad (nummer tre fra venstre)  under konferansen Artic Entreprenør i går. Det er Maskinentreprenørenes forbund (MEF) som står bak prisen. Nummer to fra venstre er opplæringskonsulent Espen Wicken i Opplæringskontoret for anleggs- og bergfaga i Møre og Romsdal. Til høgre administrerande direktør Julie Brodtkorp i MEF.
Nytt

Volda Maskin årets lærebedrift

Langvarig satsing på lærlingar gjer at Volda Maskin er kåra til årets lærebedrift.

22.11.2019
Prisen blei delt ut av kunnskapsminister Jan Tore Sanner på Maskinentreprenøres Forbunds årlege konferanse "Artic Entreprenør" i går.
Volda Maskin fekk prisen i konkurransen med fem andre bedrifter.
Artikkelen blir oppdatert
- Vi har lenge hatt som mål å ha 10 prosent lærlingar, og no har jo Nye Veier kome med krav om 7 prosent lærlingar i sine kontrakter. Så det er tydelig at vi er på rett spor, etter prisutdelinga. Pr. i dag har bedrifta 13,3 prosent lærlingar i arbeidsstokken i følgje eit intervju med nettstaden i desember i fjor.

Rekruttering

Poenget med lærlingesatsinga er å rekruttere seier Grebstad til Anleggsmaskinen.
- Det er betre å dyrke fram sine eigne enn å hente inn frå andre. På den måten ser vi utviklinga gjennom læretida og veit kva de er gode for. Det er vanskelegere å få eldre, rutinerte folk til å endre rutiner og praksis enn å lære opp folk frå botnen av. I tillegg er det eit samfunnsansvar å ta inn lærlinger,
Volda Maskin hadde 130 millionar kroner i driftsinntekter og eit resultat før skatt på 4,4 millionar kroner i 2016.

Publisert: 22.11.2019 10:46

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:17