AAKP og Nordea starter Investormatch
MØTEPLASS: Sammen etablerer Nordea og ÅKP en ny møteplass for investorer og vekstbedrifter. Her Håvar Risnes i ÅKP sammen med Målfrid Linde og Torodd Helland i Nordea.
Nytt

ÅKP og Nordea starter 'Investormatch'

Etablerer en ny møteplass og et koblingspunkt mellom investorer og vekstbedrifter.

05.07.2019
- Vi ser at mange gode unge vekstselskaper mangler kapital til å ta det neste steget. Det ønsker vi å gjøre noe med.
- Investormatch blir en unik tilrettelagt prosess der investorer kobles tett på vekstbedrifter i en tidlig fase, sier Håvar Risnes i ÅKP etter at ÅKP og Nordea går sammen og starter en møteplass mellom investorer og bedrifter.

Oppstart i september

Nykommeren «Investormatch» skal koble noen av de mest fremoverlente investormiljøene på Sunnmøre med unge, innovative vekstbedrifter som søker kapital, opplyser de to selskapene i en felles pressemelding.
Investormatch starter i september og vil gi bedriftene mulighet til å presentere sin bedrift for investorer.
Samtidig tilbys en egen programmodul til investor- og finansieringsmiljøene. Samarbeidspartner Nordea med sitt store nettverk blir en viktig sparringpartner.
- Vi ser at det er et behov for å styrke samarbeidet mellom gründer- og vekstebedrifter og investorer som ønsker å være med for å bidra til nyskaping og fremtidsrettet utvikling av næringslivet. ÅKP sitt nettverk sammen med Nordeas brede kompetanse og internasjonale nettverk er en ypperlig kombinasjon.
- Veldig mange av bedriftene i vårt område på Nordvestlandet er internasjonalt rettet på samme måte som ÅKP og Nordea er det. Slik er dette samarbeidet en ypperlig match og vil bidra til å hjelpe og utvikle gründer- og vekstbedriftene i hele regionen, sier Målfrid Linde, banksjef for Bedriftsmarked i Nordea, i pressemeldingen.

Vil løfte frem nye bedrifter

Det blir vist til at ÅKP i år feier 20 år som innovasjonsselskap i år og dermed har lang erfaring med å hjelpe oppstarts- og vekstbedrifter fra hele Sunnmøre.
- Sunnmøre er et av de mest innovative og nyskapende stedene på jorden. Det store mangfoldet av innovative bedrifter i maritim, marin eller møbelindustrien er en styrke som vi skal bruke for å løfte frem nye bedrifter.
- Vi kjenner industrien og holdningene som skal til for å lykkes, sier Håvar Risnes i pressemeldingen.

Vil tilføre vekstkapital

På landsbasis viser statistikken at bare 1 av 10 nyetablerte bedrifter lykkes med å vokse. Nordea ser nye muligheter til å ytterligere forsterke tilretteleggingen og å sikre at flere bedrifter fra regionen blir tilført nødvendig vekstkapital.
- Vi ser fram til dette samarbeidet. Nordea er Nordens største kapitalforvalter. Vi registrerer at mange av våre kunder - både lokalt og også nasjonalt - ønsker å investere i oppstarts – og vekstbedrifter her på Sunnmøre, sier Torodd Helland, leder Private Banking i Nordea.
Sunnmøre er et av de mest innovative og nyskapende stedene på jorden

Publisert: 05.07.2019 14:58

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:37