Jonas Nilsen
FERGEKUTT: Jonas Maas Nilsen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Møre og Romsdal, svarer Hanne Notøy, Arbeiderpartiet sin gruppeleder på fylkestinget, i dette innlegget om fergekutt. Foto: MDG
Synspunkt

Fergekuttet ligger på AP sine skuldre

I bakvendtland kan alt gå an. Opp blir ned, rett blir galt, dag blir natt – og de som har makt blir maktesløse.

19.03.2023

Denne følelsen fikk jeg da jeg leste seneste debattinnlegget fra Arbeiderpartiet sin gruppeleder på fylkestinget, Hanne Notøy. Innlegget hadde tittel «Ferja er ein del av vegen vår» og handlet om de varslede kuttene i fergedriften i Møre og Romsdal.

Les innlegget til Notøy her

Innlegget inneholder mye merkelig, men la meg ta to ting.

Notøy beskriver konsekvensene av de varslede kuttene og skriver så: «Vit at vi har stor forståing for at dette skaper opprør i folket. Skulle blott berre mangle.»

Forståelse er bra, men når forståelse blir svaret, så kommer det til kort. Forståelse hjelper ikke når folk må betale høyere billettpriser eller når ferga ikke går slik som før.

Så kommer Notøy til slutten og skal si hva Arbeiderpartiet vil gjøre med dette problemet: «Difor kjempar vi framleis på og gir oss ikkje før vi har tverrpolitisk forståing for at ferja er ein del av vegen vår i Møre og Romsdal.»

Når Notøy ønsker tverrpolitisk forståelse, så kan man lure på hvilke andre partier det er hun sikter til. Det er Arbeiderpartiet og Senterpartiet som sitter med makten både i fylket og i regjering. Det er de som kunne løst dette problemet. Det er de som må forstå at ferga er en del av veien vår i Møre og Romsdal.

Og igjen er det forståelse som Notøy mener er løsningen. Vi i MDG mener det er feil. Vi mener at penger på bordet er løsningen. Fergedriften kan tross alt ikke finansieres med forståelse.

Dessverre er regjeringens svar på det meste at de har forståelse. Men vi mener det trengs handling. Derfor har vi utfordret samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på om regjeringen vil øke finansieringen for å redde fergetilbudet i fylket.

Hans svar var nei.

Og når ministeren sier nei, klinger Notøy sin forståelse hul.

Jonas Maas Nilsen
Førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne Møre og Romsdal

Publisert: 19.03.2023 04:55

Sist oppdatert: 19.03.2023 05:05