No startar namneskiftet 10d736c24b54623aee7c17f28e13399c
Kongsberg Gruppen tok over som eier og gamle skilt ble tatt ned, blant annet i Ulsteinvik i 2019, da Rolls-Royce solgte marinedivisjonen sin til Kongsberg Gruppen.
Synspunkt

Full støtte til de ansatte fra Rødt

Dagens triste melding om at Kongsberg Maritime flytter deler av Thrusterproduksjonen fra Ulsteinvik til Finland, er et symptom på en forfeilet næringspolitikk, skriver Aina M. H. Hauge leder i Raudt Ulstein og Sigve Torland, leder i Raudt Møre og Romsdal.

02.07.2021

Regjeringa har full verktøykasse, men bruker den ikke. At vi i Ulstein har en ordfører fra Frp som heller ikke har forstått handlingsrommet vi har i næringspolitikken, gjør ikke saken bedre.

Rødt mener at vi ikke kan akseptere at en bedrift eid nesten 60% av staten legger ned arbeidsplasser i Norge og flytter de til utlandet. Spesielt i en tid der deler av næringslivet kneler pga. den dårlige næringspolitiske håndteringen til regjeringen under pandemien. Den maritime leverandørindustrien har alltid hatt store krav til omstilling, men for å få til det så må man ha politisk ledelse som spiller på lag. Vi trenger et stortingsflertall og en regjering som aktivt bruker næringspolitikken for å videreutvikle norsk industri.

Rødt gir derfor full støtte til de tillitsvalgte ved Kongsberg Maritime som stiller seg uforstående til at flyttingen av arbeidsplasser fra Ulsteinvik til Finland vil gi særlig økonomisk gevinst.

Den maritime industrien i Ulstein blør, uten at vi ser vilje blant det politiske flertallet til å gjøre nødvendige tiltak for å snu denne utviklingen. Heldigvis er det snart valg.

Publisert: 02.07.2021 06:49

Sist oppdatert: 26.07.2021 13:30