Campus ålesund foto ntnu ålesund
AVVISER PÅSTANDER: NTNU avviser i dette innlegget en påstand i en Aftenposten-artikkel - som Nett No siterte, om at NTNU trosset advarsler fra PST og UD. Illustrasjonsfoto: NTNU
Synspunkt

NTNU trosset ingen advarsler

Avviser påstander i avisartikkel.

28.06.2024

Nett.no skriver at NTNU trosset advarsler fra UD og PST i omtalen av en konferanse som var planlagt arrangert i Ålesund, og vi selv valgte å avlyse.

Etter en grundig risikovurdering, som inkluderte dialog med PST og UD, besluttet NTNU å trekke seg som vertskap og medarrangør for konferansen 5.juni. I denne prosessen har vi fulgt alle råd og anbefalinger vi har fått fra PST og UD.

I og med at vi ikke lenger var medarrangør av konferansen har vi ikke vært i posisjon til å sette en stopper for en digital konferanse. Det er den anerkjente internasjonale ingeniørorganisasjonen IEEE som eier og arrangerer konferansen, og de valgte å gjennomføre konferansen digitalt.

Noen NTNU-forskere valgte å delta på den digitale konferansen. Vi sa ja til det da dette inngår i vanlig internasjonalt samarbeid som våre forskere har frihet til å styre selv. Vi har ikke hatt noen aktivitet på NTNU Campus Ålesund i forbindelse med denne konferansen.

Av dekan Olav Bolland ved fakultet for ingeniørvitenskap, NTNU

Publisert: 28.06.2024 15:41

Sist oppdatert: 28.06.2024 15:41

Mer om