Monica Molvær Foto Ole Martin Sæthermoen
SKATTEBOMBE: En skattebombe kaller Monica Molvær den varslede skatteøkoiningen for oppdrettsnæringen. Foto: Ole Martin Sæthermoen
Synspunkt

Sjokkbeskjed fra regjeringen

Verdien av oppdrettsselskapene har så langt i dag, falt mer enn staten har tenkt å hente inn i økte skatter fra næringen, skriver Monica Molvær (H).

28.09.2022

I dag fikk vi sjokkbeskjed fra regjeringen med ny skattebombe som rammer næringslivet langs kysten.

Regjeringen har satt ned et utvalg som skal se på skattesystemet og komme med sin innstilling 16. desember. Men nå legger de frem dette forslaget om "lakseskatt" uten å vente på en skikkelig prosess.

Regjeringen har allerede påført næringen et enormt skattetrykket med økning i blant annet formuesskatt siden de tok over makten. De har også varslet ytterligere økning og det vil ramme både små og store bedrifter langs hele kysten.

Nå viser børsen blodrøde tall for opprettsselskapene, og hittil i dag har verdien falt mer enn staten har tenkt å innhente i økte skatter fra næringen.

Jeg trodde Senterpartiet var opptatt av distriktene, men her viser de nok en gang sitt sanne ansikt. Norge ødelegger for seg selv med å lage enda flere særnorske skatter, det ødelegger for verdiskapningen og investeringsevnen.

Høyre frykter hva det totale skattetrykket kan betyr for lokale arbeidsplasser og familiebedrifter i distriktene.

Monica Molvær, leder for Møre og Romsdal Høyre

Publisert: 28.09.2022 13:59

Sist oppdatert: 28.09.2022 14:34

Mer om