Nytt
Stjernekokk selger norsk fisk til britene
Sjømatrådets ambassadørkokk José Pizarro er i disse dager på Sunnmøre for å teste det ypperste av norske råvarer.
Marius Rosbach
27.06.2019
Kokken José Pizarro har rundt 50.000 følgere på Instagram og Twitter og har skrevet flere bøker om det spanske kjøkkenet.
I disse dager er Pizarro på Sunnmøre for å smake på utsøkte lokale råvarer og få lære mer om hvordan fisken fanges.
– Vi vil å lære om den utrolig gode kvaliteten dere har på fisken her i Norge, forteller han til NETT NO.
– Det var utrolig spennende i fjor og jeg fikk heldigvis én fisk. Men denne gangen håper jeg å få flere, forteller han entusiastisk.
Spanjolen vokste opp på med på dra på fisketurer med faren, men fangsten var som småfisk å regne, sammenlignet med det han håper å få opp fra sjøen i løpet av helga.
– Han er en av ambassadørkokkene vi bruker for å fremme norsk sjømat i Storbritannia og han er flink til å bruke norsk hvitfisk på sine restauranter, forteller Hans Frode Kielland Asmyhr til NETT NO.
Det handler om å gi et godt inntrykk av Norge og råvarene herfra. Underveis blir det møter både med fiskere og lokale kokker.
– Storbritannia er det viktigste hvitfiskmarkedet i verden og spiser 380 millioner måltider med «fish and chips» i året. Det er anslått at Norge har rundt 30 prosent av dette sjømatmarkedet, forteller Asmyhr.
I disse dager er Pizarro på Sunnmøre for å smake på utsøkte lokale råvarer og få lære mer om hvordan fisken fanges.
– Vi vil å lære om den utrolig gode kvaliteten dere har på fisken her i Norge, forteller han til NETT NO.
Håper på storfisk
Det er andre gang Pizarro er i Norge, men første gang på Nordvestlandet. I fjor var han på skreifiske i nord og kokken ser spesielt fram til å komme ut på sjøen for å fiske sin egen mat.– Det var utrolig spennende i fjor og jeg fikk heldigvis én fisk. Men denne gangen håper jeg å få flere, forteller han entusiastisk.
Spanjolen vokste opp på med på dra på fisketurer med faren, men fangsten var som småfisk å regne, sammenlignet med det han håper å få opp fra sjøen i løpet av helga.
Ambassadørkokk i London
Pizzaro er på Norges-tur sammen med kokkevenner og britiske journalister etter invitasjon fra Norges Sjømatråd. Han driver tre populære restauranter i London og er en kjendis i det britiske matmiljøet.– Han er en av ambassadørkokkene vi bruker for å fremme norsk sjømat i Storbritannia og han er flink til å bruke norsk hvitfisk på sine restauranter, forteller Hans Frode Kielland Asmyhr til NETT NO.
Det handler om å gi et godt inntrykk av Norge og råvarene herfra. Underveis blir det møter både med fiskere og lokale kokker.
Viktig hvitfiskmarked
Asmyhr er utsending for sjømatrådet med arbeidssted i London og vertskap for Pizarro og følget hans. Middag på Scandic-restauranten Polarbjørn og Skotholmen i Herøy står på programmet. De skal også dele et måltid med organsasjonen Fiskebåt og spise ferske skalldyr rett fra havet.– Storbritannia er det viktigste hvitfiskmarkedet i verden og spiser 380 millioner måltider med «fish and chips» i året. Det er anslått at Norge har rundt 30 prosent av dette sjømatmarkedet, forteller Asmyhr.
Storbritannia er det viktigste hvitfiskmarkedet i verden og spiser 380 millioner måltider med «fish and chips» i året
Publisert: 27.06.2019 16:13
Sist oppdatert: 10.02.2021 14:36