Island Condor Myklebust illustrasjon 11
ACEL-OPPDRAG. Island Condor skal bygges om hos Myklebust Verft. Det gir også oppdrag til Acel Group. Illustrasjon: Island Offshore
Kort fortalt

Acel-kontrakt på Island Offshore-fartøy

Skal levere til Island Condor, som bygges om hos Myklebust Verft.

22.12.2023

- Dette prosjektet understreker nok en gang at Acel Group sin strategiske satsing på ombygging, vedlikehold og service for eksisterende skip er velvalgt. Vi jobber kontinuerlig for å videre utvide vår virksomhet i retrofit-markedet. Der er en klar trend for å satse på ombygginger og vedlikehold av eksisterende skip framfor nybygg, og vi er glade for å ha muligheten til å bidra til bærekraftig utvikling av marine og offshore-industrien, sier daglig leder Bengt-Olav Berntsen Haf Power Solutions.

Haf Power Solutions er dattereselskap i Acel Group i Ålesund. Selskapet skal være systemintegrator av kraftforsynings-system til Island Condor.

Oppdraget omfattar mellom anna levering av ein stor batteripakke til fartøyet.

- Denne batteripakken skal integreres inn i fartøyet i forbindelse med en forlenging av fartøyet og samarbeidet mellom skipsdesigner, HPS og Island Offshore har fungert veldig godt. Vi håper dette samarbeidet kan styrkes i tiden framover når teknologien går mot mer elektrifisering i offshoresektoren, sier Trond Hauge, teknisk sjef i Island Offshore i pressemeldingen.

Publisert: 22.12.2023 16:46

Sist oppdatert: 23.12.2023 23:42

Mer om