Campus ålesund foto ntnu ålesund
AVVISER PÅSTANDER: NTNU avviser påstanden i en Aftenposten-artikkel - som Nett No siterte, om at NTNU trosset advarsler fra PST og UD. Illustrasjonsfoto: NTNU
Kort fortalt

Avviser påstand i avisartikkel

NTNU avviser at de trosset advarsler. Forsvarer at forskere deltok på digital konferanse.

Marius Rosbach
28.06.2024

I et innlegg publisert på Nett No avviser NTNU at de har trosset advarsler fra PST og UD, slik det gikk fram av en Aftenposten-artikkel.

Avisa skriver i sin sak – som Nett No siterte – at NTNU bare delvis fulgte rådene de fikk i forkant av en konferanse med en rekke kinesiske forskere.

Det stemmer ikke skriver NTNU i et innlegg og opplyser at de trakk seg som vertskap og medarrangør for konferansen 5.juni.

– I denne prosessen har vi fulgt alle råd og anbefalinger vi har fått fra PST og UD, heter det videre.

– I og med at vi ikke lenger var medarrangør av konferansen har vi ikke vært i posisjon til å sette en stopper for en digital konferanse. Det er den anerkjente internasjonale ingeniørorganisasjonen IEEE som eier og arrangerer konferansen, og de valgte å gjennomføre konferansen digitalt, heter det i innlegget signert dekan Olav Bolland ved fakultet for ingeniørvitenskap.

Flere NTNU-forskere fikk ja til å delta på konferansen «da dette inngår i vanlig internasjonalt samarbeid med våre forskere som har frihet til å styre selv», heter det videre.

Det blir også påpekt at konferansen ikke hadde noen aktivitet på Campus Ålesund.

Publisert: 28.06.2024 15:52

Sist oppdatert: 28.06.2024 15:54

Mer om