Fleire Tine-anlegg blir lagde ned
Kuttar 100 årsverk.
(.NPK-NTB): Tine kuttar 100 årsverk og legger ned meierianlegga på Sem i Tønsberg og i Kristiansand, har konsernstyret vedteke.
Samtidig blir det gjort produksjonsendringar ved anlegga på Frya i Ringebu, på Sola og i Lom og Skjåk, melder NRK.
Tine grunngir endringane med at dei vil sikre konkurransekraft og rigge selskapet for framtida.
– I dag har vi teke ei vanskeleg avgjerd. Det råkar mange tilsette, seier styreleiar Marit Haugen til kanalen.
Endringane
Desse endringane vedtok Tine-styret då dei møttest denne veka:
- Meierianlegget på Sem i Tønsberg blir lagt ned i løpet av 2025.
- Meierianlegget i Kristiansand blir lagt ned i løpet av 2025.
- Mjølke- og fløytetappinga ved anlegget på Sola og på Frya stansar i løpet av høvesvis 2024 og 2025.
- På Sola blir lager behalde, medan dette blir lagt ned på Frya.
- Frya skal framleis vere eit satsingsanlegg for yoghurt, crème fraîche og cottage cheese (der marknadsutviklinga er positiv).
- Drifta i Lom og Skjåk blir vidareført, men i eit mindre omfang.
- Lom og Skjåk skal satse på eit eige konsept basert på den grytekokte, tradisjonsrike originale oppskrifta på gudbrandsdalsost.
- Delar av produksjonen i Lom og Skjåk skal gradvis flyttast over til Byrkjelo eller Storsteinnes.
Desse endringane inneber ei nedbemanning på rundt 100 årsverk totalt sett i Tine.
Det vart også vedteke at produksjonen av gudbrandsdalsosten (G35) held fram ved fabrikkane i Lom og Skjåk, som er dei siste fabrikkane i Gudbrandsdalen som produserer osten.
Mesteparten av produksjonen av osten går allereie føre seg utanfor dalen.
I september sende ordførarane i kommunane i dalen eit brev der dei oppmoda Tine til å bevare produksjonen i Gudbrandsdalen.
Publisert: 19.10.2023 11:42
Sist oppdatert: 19.10.2023 11:42