Havila Kystrutens flaggheising Havila Polaris foto Martin Giskegjerde Oclin 1 2
HEISTE FLAGGET: Rederisjef Bent Martini heiste flagget på Havila Polaris nylig. Nå er skipet forsinka til Norge. Foto: Havila Kystruten
Kort fortalt

Havila-skip forsinka til jomfruturen

Turen fra Tyrkia tar lengre tid enn planlagt.

Marius Rosbach
14.08.2023

Turen fra det tyrkiske Tersan-verftet til Norge har tatt lengre tid, og Havila Polaris rekker ikke å starte jomfruseilasen på Bergen-Kirkenes-turen som planlagt.

I stedet for å seile fra Bergen 17. august, planlegger rederiet å ta opp ruta fra Tromsø 21. august, skriver selskapet i en pressemelding.

Skipet kommer trolig til Bergen natt til onsdag 16. august, men trenger tid for å bli klart til første seilas.

- Vi går ikke på kompromiss med sikkerheten, og trenger den tiden vi har i Bergen for å klargjøre Havila Polaris. Det tar noen døgn, men vi regner med at vi setter kursen nordover sent fredag 18. august eller tidlig lørdag 19. august, uttaler Havila Kystruten-sjef Bernt Martini i meldinga.

Passasjerer som kommer til Bergen 17. august får et opplegg med overnatting og middag på hotell, og et Hardanger-cruise.

Alle med distansereiser mellom Bergen og Tromsø vil få refundert sine reiser eller mulighet til å flytte til et annet av Havila Kystrutens skip på en annen dato, opplyser selskapet.

Havila Pollux seiler etter planen på sin første Bergen-Kirkenes-seilas den 23. august.

Publisert: 14.08.2023 09:25

Sist oppdatert: 14.08.2023 09:25

Mer om