Molder Næringsforum høsttur 2022 foto Britt Flo Molde Næringsforum
KONKURRANSE OM PLASSENE: Topptur-arrangementene i regi av Molde Næringsforum er populære. Bildet er fra høstarrangementet i 2022. Foto: Molde Næringsforum
Nytt

130 studenter konkurrerer om 40 plasser

Bedriftene i Molde-regionen rekrutterer studenter på friluftstur.

14.09.2023

For andre år på rad inviterer bedrifter i Molde-regionen studenter med på høst-tur.

I fjor var 90 studenter påmeldt, i år konkurrerer 130 studenter om de 40 plassene på arrangementet. De ni bedriftene som deltar er nå i gang med å plukke ut hvem som får bli med.

Studentene får betalt reise og opphold. De starter med en tur i Moldemarka torsdag 21. september, før det blir bedriftspresentasjoner, middag og sosialt samvær om ettermiddag. Fredag 22. september blir det tur til fjellet Goksøyra i Eresfjord. Representanter fra bedriftene er med på begge turene.

Vinter og høst
Molde-regionen tiltrekker seg naturglade personer, og det er bakgrunnen for at Molde Næringsforum satser på turarrangementer som rekutteringstiltak, ifølge daglig leder Britt Flo.

Da Molde Næringsforum inviterte til topptur om vinteren var det 450 studenter som meldte seg på. Etterpå er vinterarrangmentet gjentatt og et turarrangement om høsten også lansert.

Næringsforumet står også bak en trainee-ordning som varer ett år. I sesongen 2023/2024 er det 14 traineer med på ordningen.

Talent Sunnmøre
Næringsforeningen Ålesundregionen har nylig startet sitt ettårige program, Talent Sunnmøre, der 25 deltagere fra ulike bedrifter møtes til samlinger for å bli kjent og få faglig og personlig påfyll. Sesongen 2023/2024 er den tredje i rekken.

De to foreningene, sammen med næringsforeningen i Kristiansund har også samarbeidet om kortvarige rekrutteringsarrangement, som «Bli med Hjem» i ulike byer. Det vil framover vil gå under navnet «Bli med hit».

Rekrutterer
I fjor gikk MMC First Process og flere andre bedrifter sammen om å invitere studenter til Jugendfest i Ålesund med dekket reise og opphold.

Resultetene i etterkant, både fra arrangementene i Ålesund og i Molde-regionen, viser at flere av deltakerne har funnet seg jobber i regionen.

Publisert: 14.09.2023 12:16

Sist oppdatert: 14.09.2023 14:40

Mer om