Eneti havvindfartøy aab illustrasjon eneti 11
SKIP FOR TRE MILLIARDER: ABB har sikret seg kontrakt på nær en kvart milliard med Eneti. Prislappen for de to vindfartøyene totalt er på rundt tre milliarder norske kroner. Illustrasjon: Eneti
Nytt

ABB i Ulsteinvik med på storkontrakt

Skal levere avanserte system til havvindfartøy.

Marius Rosbach
08.02.2022

ABB har sikret seg en ordre til en verdi av rundt 27 millioner dollar – eller rundt 240 millioner kroner – på utstyr til to fartøy den Monaco-baserte havvindaktøren Eneti har under bygging i Sør-Korea.

Arbeidet for ABB-ordrene utføres ved hovedkontoret til ABB Norge på Fornebu – og i Ulsteinvik, ifølge en pressemelding sendt ut tirsdag.

Betydelig leveranse
Oppdraget inkluderer avansert kraft-, automasjon- og kontrollsystemer, sanntids ytelsesanalyse og elektrisk fremdrift fra ABB.

- Denne kontrakten bekrefter igjen at våre løsninger møter behovene til et svært krevende marked og er anerkjent for deres operasjonelle og miljømessige ytelse, uttaler Rune Braastad, som leder arbeidet med marine systemer hos ABBs maritime virksomhet.

Skal leveres i 2024 og 2025
Fartøyene blir blant annet utstyrt med batterier fra ABB, og et energilagringssystem, som vil redusere drivstofforbruk, slitasje og motordriftstimer.

De to installasjonsfartøyene skal leveres fra Daewoo-verftet i 2024 og 2025. Fartøyene kan installere neste generasjons turbiner på opptil 65 meters dybde, og oppgraderes til nullutslippsdrift, ifølge meldinga.

Publisert: 08.02.2022 14:18

Sist oppdatert: 08.02.2022 14:25

Mer om