Daarlig aar for Fjordlaks
MISTENKER FISKEJUKS: Politiet mistenker at det er jukset med ilandføring av fisk og slo tirsdag til mot flere aktører i fiskeribransjen. Illustrasjonsfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Bekrefter aksjon mot Fjordlaks-selskap

Opplyser at det er gjort beslag i Ålesund i storaksjonen mot flere fiskeriaktører.

Marius Rosbach
22.03.2023

Christin Pedersen i Ålesund-selskapet Fjordlaks bekrefter at datterselskapet deres Karlsøybruket i Troms, var blant plassene som ble oppsøkt i forbindelse med storaksjonen mot flere fiskeriaktører.

– Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse ifølge NRK Møre og Romsdal.

Pedersen påpeker at drifta av Fjordlaks i Ålesund, ikke er del av aksjonen.

– Som eiere av Karlsøybruket er vi selvsagt urolige etter en slik aksjon. Vi regner med at politiet etter hvert vil informere oss mer om hva dette gjelder, og hva man eventuelt mener er gjort galt. Vi vil selvfølgelig bidra med nødvendig informasjon, skriver hun videre.

Drifta både ved Karlsøybruket, Tufjordbruket og Fjordlaks går som normalt, ifølge Pedersen.

Tar stilling til fengsling onsdag
Politiet mistenker at det er begått juks i stor stil og at det er oppgitt uriktig mengde råstoff over tid.

Tirsdag kveld opplyste politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt at en tredje person var pågrepet i Troms i forbindelse med saka. Tidligere var en person pågrepet i Troms og og en person i Møre og Romsdal.

Det er også tatt ut siktelser mot i alt fire selskap - tre rederi og ett selskap på landsida.

Politiet skal onsdag ta stilling til om de pågrepne skal framstilles for varetektsfengsling.

Anmeldt etter kontroll
Bakgrunnen for saka var en vanlig kontroll ved et fiskebruk i desember 2020. I etterkant leverte Fiskeridirektoratet en anmeldelse mot fiskebruket.

Politiet opplyste tirsdag at det var gjort en omfattende etterforskning før de gikk til aksjon tirsdag ed hjelp av både Økokrim, Kystvakta, Fiskeridirektoratet og skatteetaten.

Publisert: 22.03.2023 13:52

Sist oppdatert: 22.03.2023 14:48

Mer om