Maritime partner aqs Lena Einseth Sigmund Sætnan Kristian Hjertvik Anders Bjørdal innfelt alusafe cat foto illustrasjon maritime partner 11
NY KONTRAKT: (f.v.) Lena Einseth, Sigmund Sætnan, Kristian Hjertvik - alle i AQS – markerer kontraktsinngåelsen på den nye arbeidsbåten (innfelt) med salsleder Anders Bjørdal i Maritime Partner. Foto/illustrasjon: Maritime Partner
Nytt

– Blir kystens heftigste dykkerbåt

Hybridløsning og skreddersøm øker verdien på det siste tilskuddet i ordreboka hos Maritime Partner.

Marius Rosbach
12.05.2022

Maritime Partnet i Ålesund har fått bestilling på en spesialtilpassa arbeids- og dykkerbåt for AQS-rederiet i Flatanger.

Den knappe 22 meter lange hurtiggående båten skal inn i en timecharter-avtale ved oppdrettsanleggene til Cermaq Finnmark.

Maritime Partner-sjef Peder R. Myklebust forteller til NETT NO at det dreier seg om en betydelig kontrakt til en verdi av mer enn 40 millioner kroner.

Bygger på kjent modell
Alusafe Cat 21-modellen er skreddersydd behovene til AQS. Rederiet ville ha en båt tilpasset dykking, ROV med posisjonering og vaskesystem for nøter.

– Det er en avansert båt, samtidig som den bygger på en modell vi har levert én av tidligere og har én av i ordre, sier Myklebust til NETT NO.

Arbeidet med å komme fram til løsningen er gjort i nært samarbeid med rederiet, og fartøyet blir prosjektert, bygd og utrustet ved Maritime Partner sitt anlegg i Breivika.

Maritime partner alusafe cat AQS illustrasjon maritime partner 11
HYBRIDBÅT: Maritime Partner skal levere en slik type arbeidsbåt til oppdrettsbransjen. Den vil utrustes for et mannskap på fire og ha en maksfart på 26 knop. Illustrasjon: Maritime Partner

– En fantastisk tilvekst
AQS er en av de største tilbyderne for arbeidsbåter til oppdrettsbransjen, men utfører også ulike service- og dykkeroppdrag. De er ikke i tvil om at båten de vil få fra Ålesund, vil oppfylle behovene.

Teknisk sjef Kristian Hjertvik i AQS forteller at de har hatt tett dialog med Maritime Partner om prosjektet i et drøyt halvår.

– Dette blir kystens heftigste dykkerbåt. Men sin fart, sine uslåelige sjøegenskaper og gode bofasiliteter blir dette en fantastisk tilvekst i AQS flåten, uttaler han i en pressemelding.

Kan jobbe uten utslipp
Om bord i AQS-båten blir det en batteripakke på 368 kilowattimer, som gir muligheten for å seile uten utslipp for eksempel ved arbeid nær fiskemerdene.

– Det at båten har hybridløsning gjør den en del dyrere, men det er naturligvis verdsatt ut fra miljøhensyn, legger han til.

Dette er den femte båten fra Maritime Partner med hybridløsning. Nylig sikret båtbyggerne seg også avtale på en helelektrisk passasjerkatamaran, som skal gå i rute på Reinefjorden for Moskenes Shipping.

Publisert: 12.05.2022 14:01

Sist oppdatert: 12.05.2022 14:01

Mer om