Birthe Franck Petersen t h Marie Strande Nilsen tv og Lisa Haugen i PWC på Pir cowork jula 2023 foto Ogne
MØTEPLASS: Regnskap- og revisjonsstudent Birthe Franck-Petersen (t.h.) i samtale med Maria Strande Nilsen og Lisa Haugen fra Pwc under Næringsforeningen Ålesundregionen sitt rekrutteringsarrangement i Pir-bygget denne uka. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Bygger nettverk på tur i hjembyen

USA-student Birthe Franck-Petersen søkte etter nettverk og dro til julesamling på Pir. Der fant hun noe.

22.12.2023

Franck-Petersen studerer regnskap og revisjon i Alabama i USA. Nettverket fra russetiden i Ålesund er ikke nok, erkjenner hun.

– Det er fire år siden jeg flyttet. Man kan alltids reise hjem, men du må ha et nettverk å reise hjem til, sier hun.

Denne uken var hun med på Næringsforeningen Ålesundregionen sitt arrangement på Pir-bygget i Ålesund. Der får deltagerne over to dager kontorplass i arbeidsfellesskapet Pir Cowork, kombinert med korte orienteringer om jobbmuligheter og tilbud i regionen.

Rekruttering
Det er et rekrutteringsarrangement rettet mot folk som vurderer hjem- eller tilflytting, og flere bedrifter i regionen sender også folk til Pir-bygget, for å fange opp eventuelle jobbsøkere.

Blant dem er revisjon-, advokat- og rådgivingselskapet Pwc. Maria Strande Nilsen og Lisa Haugen fra Pwc sitt Ålesund-kontor sitter ved ett av bordene midt i fellesarealene. Da de forteller NETT NO hva de arbeider med, kommer Franck-Petersen bort.

- Det var ikke meningen å overhøre samtalen, men det gjorde jeg, sier hun og spør om Pwc har internship-ordninger.

Det har de, svarer Strande Nilsen, som er revisor hos Pwc.

Et internship er et tilbud til studenter om å få noen måneders relevant arbeidserfaring og Pwc har mange søkere, selv om det er et relativt nytt tilbud på Ålesund-kontoret.

Kommer tilbake
Slike møter er en del av poenget med arrangementet, og Falck-Pettersen er veldig fornøyd med å ha fulgt morens råd om å delta.

I tillegg til å få vite om internship-muligheten har hun møtt mange nye personer som bor i, eller er fra Ålesund-området.

Inger Johanne Alnes foto Ogne
MØTER FOLK: Inger-Johanne Alnes har både utdanning og arbeidserfaring fra Ålesund. Nå bor hun i Trondheim og bruker muligheten til å arbeide fra Pir-bygget i forkant av juleferien. Foto: Ogne Øyehaug

Å møte folk legger også byggingeniør Inger-Johanne Alnes stor vekt på. Hun har deltatt flere ganger, og kommer først og fremst for å møte folk, og bygge og vedlikehold nettverk.

Alnes er utdannet ved NTNU i Ålesund og arbeider nå hos entreprenørselskapet Consto sitt Trondheim-kontor, som assisterende anleggsleder for grunn- og betongarbeid på Equinors anlegg for elektrifiseringa av gassanlegget Melkøya i Finnmark.

Hun har en liten drøm om å få samboeren med sørover fra Trondheim, og da er det en god ide å ha et nettverk i regionen.

Publisert: 22.12.2023 09:18

Sist oppdatert: 07.02.2024 10:02

Mer om