Jan Tore Holen Conta Group foto Ogne
SPÅR VEKST: Jan-Tore Holens (bildet) styreleder i Conta Group spår selskapet får minst 300 millioner kroner i driftsinntekter neste år. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Conta Group verdsatt til 350 millioner

Jan-Tore Holen har fått Kahoot-sjef Eilert Hanoa som medeier etter et aksjesalg som verdsetter Conta Group til 350 millioner kroner.

09.05.2021

I fjor gikk investor Erik Musts selskap Must Invest inn på eiersiden.

Nå kjøper Must Invest seg ytterligere opp, sammen med Kahoot-sjef og programvaregründeren Eilert Hanoa.

Transaksjonen verdsetter Conta Group til 350 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

(I den første versjonen av denne artikkelen stod det at Conta Group hadde gjennomført en emisjon. Det riktige er at Jan Tore Holen har solgt en del av sine aksjer).

Holen sier til NETT NO av Conta Group nå ikke hadde behov for en emisjon. Han har solgt aksjer for 51,5 millioner kroner til Must/Hanoa gjennom selskapene Holen Kapital og Chimaera Gruppen.

Gratisprogram lokker kunder
Ideen bak Conta, hovedselskapet i Conta Group, er å tilby kundene et gratis fakturaprogram og etterhvert lansere betalingstjenester som skal gi inntekter og overskudd. I 2019 lanserte Conta Group et regnskapsføringsprogram - som er en betalingstjeneste - og varslet at flere tjenester var på vei.

Holen er største aksjonær i Conta Group og eier to tredjedeler av aksjen etter aksjesalget.

Han startet selskapet Chimaera Regnskapshjelp i 2010, sammen med Randi Nyhaug - sin tidligere lærer fra videregående skole.

Underveis har det vært vekst, og i 2016 gikk de sammen med programvareselskapet Conta til det som nå er Conta Group.

Bygget seg opp
I en presentasjon av Conta Group hos ÅKP i fjor sa Holen at Conta Group har prioriterer vekst i kundemassen for å utvide kundegrunnlaget for betalingstjenestene.

I fjor investerte selskapet i overkant av 20 millioner kroner i utvikling av programvare.

Conta har de fire siste årene gått med tilsammen 22 millioner kroner i minus før skatt, samtidig som driftsinntektene er mer enn doblet, fra 11 millioner kroner i 2015 til 28,2 millioner kroner i 2019.

Publisert: 09.05.2021 17:09

Sist oppdatert: 09.05.2021 19:26