Skipskompetanse forskingsfartøy 196 Ui T illustrasjon Skipskompetanse 11
FORSKNINGSFARTØY: Norges arktiske universitet (UiT )har bestilt et nytt kystfartøy som skal erstatte funksjonen til de to fartøyene FF Johan Ruud og FF Hyas. Illustrasjon Skipskompetanse
Nytt

Designkontrakt og mer enn dobla overskudd

Skipskompetanse har tegna forskningsfartøy til Norges Arktiske Universitet - som skal bygges på Nordmøre.

Marius Rosbach
25.06.2021

Skipskompetanse har tegnet det nye forskningsfartøyet til UiT Norges Arktiske Universitet, melder båtbygg og skipsdesignselskapet i Måløy fredag.

– Vi er svært fornøyde med å levere ett prosjekt innenfor oppdragsgivers kravspesifikasjon og budsjett, samt at norske verft og leverandør industri er konkurransedyktige på bygging av denne type fartøy, heter det i en pressemelding fra markedssjef Håvard Røsvik.

Den drøyt 26 meter lange båten blir utrusta ved Vaagland Båtbyggeri i Halsa. Skroget vil bli bygd i Polen, ankomst til Norge neste vår og planlagt overlevering høsten 2022.

Mer enn dobla overskudd
Tal fra Brønnøysundregistrene viser samtidig at Skipskompetanse la bak seg et godt fjorår, med økt lønnsomhet etter et svakt 2019-resultat til selskapet å være.

Både årsomsetning og overskudd pekte oppover i 2020 (se tabell under).

I årsrapporten skriver ledelsen at de følger med på utviklingen av koronapandemien har satt i verk tiltak for å redusere kostnadene. De mener likevel ikke er det er grunn til å tro at pandemien vil svekke selskapets finansielle stilling.

Ringvirkninger til lokale bedrifter
Det nye kystfartøyet skal blant annet benyttes til undervisning og forskning i geovitenskap, biologi, redskapsteknologi og kystnær navigasjon, i tillegg til stasjonsovervåkning, vedlikehold og utprøving av ny utstyrsteknologi.

Byggeverftet påpeker i pressemeldinga at de er fornøyde med at fartøyet bygges i Norge, og at kontrakten gir ringvirkninger for lokale bedrifter. Framover blir det en hektisk periode med å få på plass alle avtalene med underleverandørene.

Skipskompetanse AS
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 28,3 25,9
Driftsresultat 4,1 1,8
Res. før skatt 4,1 2

Publisert: 25.06.2021 15:53

Sist oppdatert: 25.06.2021 16:30

Mer om