Gann
GANN: Kongsberg Maritime skal oppgradere Skoleskipet Gann med en stor utstyrspakke. Foto: Peder Otto Dybvig
Nytt

Dette skoleskipet blir mer miljøvennlig

Får stor utstyrspakke fra Kongsberg Maritime som vil både redusere utslipp og bidra til å løfte utdanningstilbudet om bord.

24.03.2021

Skoleskipet MS Gann gikk tidligere langs norskekysten som hurtigruten MS Narvik, og ble omgjort til skoleskip i 2007.

Nå skal skipet kraftig oppgraderes på teknologisiden, der Kongsberg Maritime skal levere en pakke med utsyr som blant annet inkluderer batterier, kontrollsystemer og simulatorteknologi.

Dette opplyser Kongsberg Maritime i en pressemelding.

- Viktige yrkesfag
Skipet har 135 elever i videregående skole, som bor, lever og lærer om bord.

– Vi gleder oss til denne oppgraderingen, som vil bidra til å holde utdanningstilbudet vårt fremtidsrettet. Yrkesfagene er viktig for Norge, så dette prosjektet er at av våre bidrag til å sikre relevant, digital maritim kompetanse for fremtiden.

- I tillegg gir det åpenbare miljøfordeler for driften av skipet vårt, sier Ingveig Vold, skoleleder hos Skoleskipet Gann, i pressemeldingen.

Batterisystem
Det blir opplyst at leveransen fra Kongsberg Maritime inkluderer Save Energy batterisystem og en hybrid akselgenerator (HSG) som gjør det mulig å kjøre maskin og propeller mer effektivt. I tillegg til kontrollsystemer for energistyring, propulsjon og overvåking.

Opplæring av skipets mannskap er også en del av pakken.

– Med denne oppgraderingen vil Gann redusere utslippene sine betraktelig, og samtidig så får elevene modernisert opplæringen sin. Dette skipet er jo et laboratorium for maritimt liv og lære, så det er et ekstra hyggelig oppdrag for oss, sier Per Kristian Vågsæter, salgssjef for Global Customer Support, Kongsberg Maritime.

Den planlagte oppgradering er ventet å være ferdig innen utgangen av 2021.

Dette skipet er jo et laboratorium for maritimt liv og lære
Per Kristian Vågsæter

Publisert: 24.03.2021 18:49

Sist oppdatert: 24.03.2021 19:44

Mer om